НОВИНИ

Александър Донски опита, но Карацев се оказа непреодолимо препятствие

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:04, 07.11.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Тенис
александър донски опита карацев оказа непреодолимо препятствие

Националът на България за Купа "Дейвис" и ATP Cup отстъпи с 2:6, 3:6 на 113-ия в света руски тенисист Аслан Карацев.

В първия сет Алекс започна трудно и това се оказва ключът към неговата загуба. Във втората част, роденият във Филаделфия българин повиши нивото си, но за съжаление след 3:3 допусна нов спад, който се оказа решаващ за развръзката на двубоя.

Мачът започна с много оспорван първи гейм, в който на сервис беше Донски. Българинът имаше своите шансове да спечели подаването си, но за съжаление допусна пробив.

Карацев го затвърди сравнително лесно и в следващите минути поддържаше този си аванс, като за това помагаха и многото неточности на българския тенисист.

В седмия гейм отново Алекс беше на сервис и след нов маратонски гейм в край на сметка инкасира втория си пробив в мача, с който руснакът взе аванс от 5:2.

Без проблеми, още в следващия гейм Карацев затвори първата част с 6:2 след 38 минути игра.

Вторият сет започна далеч по-позитивно за Донски, който понамали малко грешките в играта си и в четвъртия гейм дори стигна до два брейкбола. Карацев обаче се измъкна от трудната ситуация и изравни за 2:2.

Първите трудности за Донски дойдоха в седмия гейм на сета, когато той не можеше да разчита на първото си подаване. Това донесе две точки за пробив за руснака и след грешка от бекхенд на българина, 113-ия в света поведе с 4:3.

Карацев затвърди за 5:3, а в деветия гейм реализира общо четвъртия си пробив от началото на двубоя, с което сложи и точка на спора и си гарантира място в решителния кръг на квалификациите.

Там съперник на руския състезател ще бъде швейцарецът Марко Андреа Хюслер, който по-рано днес елиминира също в два сета португалецът Федерико Фереира Силва.

Загубата на Донски пък сложи край на българското участие в квалификациите на Sofia Open 2020, след като по-рано днес Габриел Донев отстъпи на италианеца Фабрицио Орнаго.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Битката за Белия дом приключи
Битката за Белия дом приключи
Джо Байдън е новият президент на САЩ (обновява се)
Джо Байдън е новият президент на САЩ (обновява се)