НОВИНИ

Александър Георгиев блести при победа на Колорадо над Ню Джърси

Домакините изковаха успеха в последната третина, в която отбелязаха три безответни попадения

Александър Георгиев
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:49, 08.11.2023
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 20 спасявания при успеха на Колорадо над гостуващия Ню Джърси с 6:3 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига. Домакините изковаха успеха в последната третина, в която отбелязаха три безответни попадения, а с актив от 16 точки се изкачиха на върха в Централната дивизия.

Мико Рантанен се отличи с два гола и асистенция, Майлс Ууд и Нейт МакКинън добавиха по гол и асистенция, Райън Йохансен и Рос Колтън също вкараха, а Кайл Макар допринесе с три асистенции.

Тимо Майер, Дъги Хамилтън и Тайлър Тофоли бяха точни за Ню Джърси, за който заради контузии не играха основните нападатели Джак Хюз и Нико Хишийр.

Сан Хосе спечели с 2:1 срещу гостуващия Филаделфия и записа първа победа за сезона, прекъсвайки серия от 11 поредни поражения, което беше изравнен негативен рекорд за старт на кампания в лигата. Антони Дюклер завърши с гол и асистенция за попадението на Вилиан Еклунд при числен превес, а Макензи Блекууд отрази 38 шайби за успеха.

Джоел Фарабий беше точен за Филаделфия, който загуби за пети път в шест мача, въпреки че отправи 39 точни удара срещу 19 на съперника в мача.

Винсънт Трочек вкара две попадения, а Крис Крайдър и Артьоми Панарин добавиха по гол и асистенция, с което помогнаха за успеха на Ню Йорк Рейнджърс с 5:3 над гостуващия Детройт. Домакините взеха аванс от пет гола след първите две третини, за да запишат осми пореден мач с точка и с 19 точки са лидери в Столичната дивизия.

Никита Кучеров продължи добрата си серия с гол и асистенция и вече има 11 точки в последните три мача на Тампа Бей, който спечели срещу домакина Монреал с 5:3. Вратарят Мат Томкинс направи 22 спасявания в третия си старт в НХЛ и записа първа победа в кариерата си. Ник Пол допринесе с две попадения.

Канадците допуснаха четвърто поредно поражение.

Мартин Нечас вкара 90 секунди след началото на продължението и донесе победата на Каролина над гостуващия Бъфало с 3:2. Брейди Скей се отличи с гол и асистенция за успеха.

Алекс Яфало даде четири асистенции и записа първи мач в кариерата си с четири точки при победата на Уинипег над домакина Сейнт Луис с 5:2. Кайл Конър вкара два пъти за гостите, а Марк Шайфли допринесе с гол и асистенция. Джордън Бинингтън парира 32 шайби на вратата на домакините, но Сейнт Луис падна от Уинипег за 11-и път в последните 12 мача помежду им.

Ник Бюгстад единствен се разписа при дузпите, а Аризона спечели с 4:3 срещу гостуващия Сиатъл и прекъсна серия от четири поредни поражения от съперника.

Вратарите Тристан Джари и Магнус Хелберг отразиха общо 32 удара и не допуснаха гол, а Питсбърг спечели гостуването си на Анахайм с 2:0. Джари парира 21 изстрела, но трябваше да напусне принудително леда в края на втория период заради аркада до дясното око. Хелберг застана в рамката и до края спаси още 11 шута. Радим Зохорна и Сидни Кросби вкараха и прекъснаха серията на съперника от шест поредни победи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Архангеловден е (Снимки)
Архангеловден е (Снимки)
БСП, "Възраждане" и ИТН внесоха вот на недоверие заради отбранителната политика
БСП, "Възраждане" и ИТН внесоха вот на недоверие заради отбранителната политика