НОВИНИ

Александър Георгиев отрази 26 удара, но Колорадо вече е само на една загуба от ранно отпадане в плейофите на НХЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:32, 27.04.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
александър георгиев отрази удара колорадо вече една загуба ранно отпадане плейофите нхл
Снимка: БТА
Слушай новината

Руският вратар с български корени Александър Георгиев направи 26 спасявания, но дори това не помогна на неговия тим Колорадо Аваланч да избегне домакинското поражение с 2:3 от Сиатъл Кракен в петия двубой от серията между двата тима в плейофите на НХЛ.

По този начин Кракен вече водят с 3-2 победи в сблъсъка срещу действащия носител на Купа "Стенли" и са само на още един успех от историческа първа победа в плейофите на НХЛ при дебютното си участие.

Морган Гийки, направилият дебют в лигата Кай Картай и Яни Гурд бяха точни за успеха на Сиатъл, с който те отново обърнаха серията в своя полза, след като само преди няколко дни изоставаха с 1-2.

Попаденията за Колорадо пък реализираха Нейт Маккинън и Еван Родригес, но въпреки това действащият шампион в НХЛ е много близо до сензационно отпадане още в старта на плейофите.

Мачът, който може да подпечата мястото на Сиатъл Кракен в полуфиналите на Западната конференция ще бъде в събота (29 април) рано сутринта българско време. Евентуален успех за Колорадо обаче би пратил сблъсъка с решителен седми мач, в който Александър Георгиев и компания ще имат домакинско предимство.

В същото време лидерът след редовния сезон в НХЛ Бостън Бруинс пропусна първата си възможност да се класира за втория кръг на плейофите, след като допусна домакинско поражение с 3:4 след продължения от състава на Флорида Пантърс. По този начин "пантерите" намалиха пасива си на 2-3 победи, а серията продължава с мач във Флорида в събота рано сутринта българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият посланик на САЩ: България е наш стратегически партньор
Новият посланик на САЩ: България е наш стратегически партньор
Джеймс Ето'о поднови за още година договора си с Ботев Пд
Джеймс Ето'о поднови за още година договора си с Ботев Пд