НОВИНИ

Александър Колев потвърди, че има интерес от Левски към него

Нападателят на Крумовград бе избран за футболист №1 на 32-ия кръг в Първа лига

Александър Колев
Снимка: Пресклуб България
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:14, 15.05.2024
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Националът Александър Колев беше избран за футболист №1 на 32-ия кръг в Първа лига, след като спечели вота в конкуренцията на Себастиян Вия (Берое) и Квадво Дуа (Лудогорец). Колев вкара два гола за успеха с 4:1 на своя Крумовград над Локомотив Пловдив и с това обра вота на гласувалите.

Крумовград се превърна в истинска сензация и вече 14 мача не познава поражението, а от сочен за изпадащ отбор, сега тимът е в топ 6 и се бори с най-добрите у нас. Днешната награда, която получи, е втора за него през този сезон.

"Благодарен съм на треньорите, които са гласували за мен. Крумовград се представя доста добре и благодарение и на отбора, и на момчетата получавам тези награди. Така че съм задължен на съотборниците ми и на треньорите ни, които създадоха тази добра атмосфера и предпоставки за добри резултати, започна Колев.

Голмайсторът коментира дали ще премине в столичен отбор, за който се твърди, че вече е договорил сделката.

"То е ясно за кой столичен отбор става дума, нали? Да, има интерес, но аз съм футболист на Крумовград и има още три мача, искам да мисля само за тях. Имам агент, който ще се погрижи за нещата. Интересът от Левски е плод от труда през цялата година. Амбицията беше да не изпаднем, но в 14 мача сме без загуба вече и смятам, че заслужено има интерес. Имаме свободата от треньора на терена, но всеки си знае и задачите. Така всеки играч може да си разгърне качествата. И това е причина да се интересуват. Иначе по темата с Левски има шеги и това се говори в съблекалнята. Разбира се, също така в този фолклор влизат и информациите, че нашият треньор Станислав Генчев също може да се насочи към "Герена", допълни националът.

След това той обясни и защо Генчев е треньор №1 като интерес в момента.

"Генчев е много добър треньор. Ако това му е мечта, да работи в Левски, му я пожелавам да се сбъдне. Той постоянно се развива, чете много, попълва си базата данни с информация. Разговаря много с футболистите и когато дойде, просто атмосферата се промени. Доколкото знам, не от него, в Ботев (Пловдив) не е имал никаква власт за селекция и за промени върху отбора. При нас обаче има пълната власт в съблекалнята и виждате резултата", добави футболистът на Крумовград.

На 31 години голмайсторът на първенството призна, че вече му е цел да стане голмайстор №1, докато в началото на сезона такива амбиции не е имал.

"Чувствам се много добре, в разцвета на силите си. Имам амбиции да играя още, само да съм жив и здрав. Това е възрастта, в която един футболист се чувства най-добре. Достатъчно опитен съм, здрав съм. Вярно, възстановяването е малко по-бавно, но това е друг въпрос. Когато започваше първенството, не съм имал за цел да ставам голмайстор. А и по принцип за мене винаги е било важно отборът да побеждава. Видяхте в последния мач с Локомотив (Пловдив) имах шанс да вкарам, но предпочетох да подам на Димитър Тонев, защото е голям ботевист и за него е удоволствие да отбележи на Локомотив", сподели той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-много заявления от чужбина за гласуване в изборите за НС са подадени от Турция
Най-много заявления от чужбина за гласуване в изборите за НС са подадени от Турция
В кои области е обявен код жълто за валежи?
В кои области е обявен код жълто за валежи?