НОВИНИ

Александър Колев: Вечното дерби трябва да се играе на клубен стадион с фенове на двата отбора

Нападателят на Левски бе избран от останалите футболисти в елита за най-добър играч на месеца.

Александър Колев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:27, 27.08.2024
Чете се за: 05:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Левски Александър Колев.

26-кратните футболни шампиони на България спечелиха с 1:0 срещу тима от Пазарджик на собствения си стадион и ще търсят нов успех в гостуването във Варна в събота от 19:00 часа. Левски е лидер в класирането с актив от 15 точки, а Спартак дели второто място с две по-малко.

"Левски излиза за трите точки, независимо срещу кого играе. Длъжни сме да реагираме след недобрата игра в мача срещу Хебър, да се представим по-добре и да победим по-убедително. В началото на първенството сме, сезонът е в зародиш и не сме направили нещо кой знае какво. Ние сме длъжни да побеждаваме и да радваме феновете. Ръководството е поставило цели и ние, футболистите, сме длъжни да ги гоним. Дали летим във въздуха мога да кажа 7-8 кръга преди края на първенството", заяви Колев, който бе избран от останалите футболисти в елита за най-добър играч на месеца.

Според него победата над Хебър е послужила като урок за "сините", да бъдат по-агресивни в своите мачове.

"Критики винаги ще има, особено в най-големия гранд в България. Има и такива мачове, това казах и в съблекалнята. Важното е да спечелиш трите точки. Не искам да подценявам Хебър, но мисля, че имаха една точка преди срещата с нас. Феновете бяха в еуфория и очакваха победа с 4-5 гола, но и Хебър си търсеше своето. Просто трябва да играем по-комбинативно в предни позиции и да не грешим толкова много. Треньорът ни учи да бъдем по-агресивни, а ние не бяхме на нужното ниво. Надявам се да сме си взели поуки и да покажем по-добро лице срещу Спартак Варна", добави националът.

Александър Колев е твърд титуляр в схемата на Генчев, но до него се въртят Евертон Бала и Мустафа Сангаре. Нападателят на "сините" заяви, че няма претенции с кой от двамата ще играе, тъй като всеки от тях си има положителните страни.

"Аз гледам себе си. И с двамата ми е удобно да играя, тъй като са бързи футболисти. Когато аз искам топката и гардирам, те могат да играят в дълбочина. С Бала взаимодействаме една идея повече, но Сангаре е много мощен и ако му дадеш топката зад гърба на защитата, той може да се освободи с лекота. Нямам предпочитания. С който ме пусне треньорът, с него играя", продължи Колев.

Голмайсторът добави, че е пропуснал твърде много положения в последните кръгове и се надява да коригира това.

"Винаги се стремя към максимума и анализирам всеки мач. Имах една добра възможност с Враца, имах и една срещу Лудогорец. Можех да имам повече голове, но се радвам на това, което сме направили до момента. При нас доста момчета вкарват голове и това е добре за отбора. Важното е Левски да печели", допълни столичанинът.

В последната седмица се разрази сага с предстоящия мач Левски - ЦСКА, който към момента е насрочен за стадион "Георги Аспарухов" без гостуваща публика. Колев е на мнение, че всяко дерби трябва да се играе на клубните стадиони и на него да има фенове и на двата отбора.

"За мен дербито трябва да се играе на клубен стадион с домакинска и гостуваща агитка, както е по целия свят. Клубното ръководство обаче излезе с позиция и ние се съобразяваме с него", смята софиянецът.

Очаква се в близките часове или дни националният селекционер Илиан Илиев да обяви групата на България за мача срещу Беларус, в която Колев почти със сигурност ще попадне. Той заяви, че треньорът е изградил добър колектив, на който обаче му липсват победи. Нападателят се надява първата да бъде именно срещу този съперник на 5 септември.

"Илиан Илиев направи добър колектив, добро ядро. Изглежда вече като клише като казваме с какви отбори играем, но виждате, че Унгария и Сърбия бяха на европейско първенство, а ние показахме добро лице срещу тях. Сега се изправяме срещу отбор от нашия ранг и мисля, че имаме възможност да спечелим. Трябва да си повярваме малко повече и да накараме цяла България да се усмихне с позитивен резултат", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калин Стоянов предава властта на Атанас Илков
Калин Стоянов предава властта на Атанас Илков
Илияна Йотова: България има няколко човека, които са добре подготвени за еврокомисар
Илияна Йотова: България има няколко човека, които са добре подготвени за еврокомисар