НОВИНИ

Александър Симов: БСП трябваше да осигурява територия за диалог в НС

bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 08.10.2021
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Мисля, че БСП от 4 април насам показа най-силните си качества, че е партия на диалога, на здравия разум, партия, която търси мостове. Ние бяхме силата, която направи и невъзможното да се състави редовно управление. Това заяви Александър Симов от БСП в "Още от деня".

"Хубаво е да гласуваш за новото, но видяхме, че те не успяха да се разберат помежду си, ние трябваше да им осигуряваме територия на диалог. Българският избирател показва мъдрост и това е шанса на БСП", коментира присъствието на новите партии Симов.

"Ние се борим за максимално добро представяне, ние сме длъжни да се борим за победа. Ние сме алтернативата за следващия кабинет. Новите партии се опитаха да направят управление без БСП. Ние сме последователна партия, нямаше как БСП да бъде заобиколена. Ние ще говорим с партиите, които са заложили промяната в своите програми. БСП не е партия на диктата", каза още Симов.

Той заяви, че БСП не поставя условия за постове и имена, а за политики, които могат да се реализират.

"Казахме, че говорим с всички партии освен с ДПС и ГЕРБ. Ние с ДПС и ГЕРБ няма какво да говорим", категоричен бе отново Александър Симов.

Симов коментира и предстоящите президентски избори.

"Бях готов да ви кажа, че проф. Герджиков е истинският опонент на Радев. Смятах, че между Радев и Лозан Панов може да стане истински дебат. Проблемът е, че чух в това студио Лозан Панов да казва няколко смущаващи неща. Той каза, обяснявайки си навремето защо ДПС са превзели съдебната система, че ГЕРБ са предали естествения си партньор в лицето на "Демократична България", заяви Симов.

По думите му всяка участваща в кампанията партия е заявила, че няма такова нещо като естествено партньорство с ГЕРБ и ДПС.

"Винаги сме работили за Румен Радев, ние имаме представители в Инициативния комитет, твърдо стоим зад него. Ние сме партията, която намери Радев през 2016 г. и му даде шанса да стане морален лидер на нацията", категоричен бе Александър Симов от БСП.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Манолов, КТ "Подкрепа": За следващата година ни трябва нов бюджет
Димитър Манолов, КТ "Подкрепа": За следващата година ни трябва нов бюджет
Кирил Петков не е канадски гражданин от 20 август 2021 г.
Кирил Петков не е канадски гражданин от 20 август 2021 г.