НОВИНИ

Александър Симов: ИТН разрушават трети парламент

bnt avatar logo
от БНТ
10:44, 21.06.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Политика
Слушай новината

Нашите бивши коалиционни партньори са участници в разрушаването на трети парламент. Тяхното мнение не може да бъде взето за меродавно. Управлението не е корупционно, а напротив - смисълът и получаването на доверие на това управление, се дължи на мощната антикорупционна заявка. От коалицията се очаква изчистването на България и това продължава да бъде кредитът на доверие, заради което протестиращите излизат. Това каза Александър Симов от "БСП за България" преди дебатите по вота на недоверие към кабинета.

Той определи действията по отстраняването на Никола Минчев като председател на НС като "подло политическо поведение на новото мнозинство" и проява на политически реваншизъм.

Заяви още, че не може да приеме "обръщането срещу управлението" на Румен Радев или най-малкото да вземе страна в конфликта - или връщане на власт на силите на Бойко Борисов, или да се направи промяна в България.

Симов каза още, че не може да приеме като "покупко-продажба" депутатите от ИТН. За него отцепилите са хора, които се бунтуват срещу статуквото в тяхната партия.

Вижте целия разговор във видеото

Дебатите за вота на недоверие, всички реакции на политиците и прогнози на анализаторите гледайте през целия ден в извънредната програма на БНТ1 и на bntnews.bg. Всичко може да проследите на Фейсбук страницата на "По света и у нас".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Мирчев: Нови избори ще разклатят допълнително държавата
Ивайло Мирчев: Нови избори ще разклатят допълнително държавата
Радан Кънев: Добро развитие на обстоятелствата би било, ако вотът на недоверие е неуспешен
Радан Кънев: Добро развитие на обстоятелствата би било, ако вотът на недоверие е неуспешен