НОВИНИ

Александър Везенков изгледа мач на Сакраменто Кингс от Лятната лига на НБА

александър везенков стана полезен баскетболист седмицата гърция четвърти път
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:48, 06.07.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Българинът Александър Везенков за първи път се появи пред феновете на новия си отбор от Националната баскетболна асоциация (НБА) Сакраменто Кингс в Калифорния, САЩ.

Везенков пристигна на американска земя и часове по-късно изгледа последния мач Кингс от Лятната лига California Classic срещу Маями Хийт в зала "Golden 1 Center" в Сакраменто. Баскетболистите на Сакраменто победиха Маями с 95:83, но сред най-интересните моменти на вечерта бе именно присъствието на Александър Везенков и хората, с които разговоря.

Сред тях бяха собственикът на Кингс Вивек Ранадиве, генералният мениджър на клуба Монте МакНеър и старши треньорът Майк Браун, пише изданието sacbee.com.

Везенков пристигна в залата в компанията на Макнеър и зае място на първия ред, близо до пейката на Сакраменто, който в California Classic бяха водени от треньора Люк Лукс. Българският баскетболист не бе представен на огромните видеоекрани в залата, тъй като все още не е подписал официално тригодишния си договор, което се очаква да се случи съвсем скоро. Той обаче бе посрещнат топло от феновете на Кингс, а по време на мача един привърженик извика „Обичаме те, Саша“ достатъчно силно, за да бъде чут от публиката в залата.

Александър Везенков бе поздравен от няколко представители на организацията на Сакраменто, включително главния оперативен директор Матина Колокотронис, президента по бизнес операциите Джон Райнхарт, заместник генералния мениджър Уес Уилкокс, треньора Браун и помощник треньорите Жорди Фернандес и Джей Триано.

Забелязан бе и момент, в който Майк Браун и Везенков заедно се засмяха, а малко по-късно българският национал се ръкува със собственика Ранадиве и бе приятелски поздравен от гарда ДиАрън Фокс, с когото по-рано бе заснет в залата на Сакраменто.

В по-голяма част от първото полувреме Александър Везенков разговаря с МакНеър и Уилкос, а през второто полувреме – с Фернандес и Браун.

По-късно треньорът Люк Лукс отхвърли пред журналисти възможността Везенков да играе за Сакраменто в предстоящата Лятна лига в Лас Вегас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП е готова да внесе повторно искане за имунитета на народен представител
БСП е готова да внесе повторно искане за имунитета на народен представител
Протест с искане за увеличение на заплатите в спешна помощ пред МЗ
Протест с искане за увеличение на заплатите в спешна помощ пред МЗ