НОВИНИ

Александър Везенков: Контузиите спряха прогреса ми в Сакраменто Кингс

Спортист №1 на България за 2023 година даде пресконференция, на която обобщи представянето си през сезона

Александър Везенков Монти МакНеър
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:11, 23.04.2024
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортист №1 на България за 2023 година Александър Везенков даде пресконференция, в която говори за първия си сезон в Сакраменто Кингс и Националната баскетболна асоциация (НБА).

Той коментира за предизвикателството, което имаше в изминалия сезон, както и плановете си за следващите месеци.

„Мога да кажа, че беше странен сезон. С върхове и падения. За мен това беше начало на нов живот и допир с напълно различен стил на игра, а освен това получих две контузии. Опитах да се адаптирам възможно най-бързо. За съжаление завършихме сезона твърде рано. Всички искахме да продължим и да стигнем по-напред в плейофите. Целта ми беше с всеки ден да ставам по-добър, но контузиите спряха прогреса ми. Имаше и ситуации, които бяха трудни и различни за мен", заяви Везенков.

„НБА се различава с качеството на талантливите играчи. Това е направо лудост. Едно е да го гледаш по телевизията, но в действителност е много различно – темпото на игра, бързината на преливане. Аз лично имам нужда от подобряване във всеки аспект. Единственото, което е хубаво, че ще имаме дълга почивка до другия сезон. Това позволява на всички да работят и да станат по-добри", добави Везенков.

„Все още нямам планове за паузата между сезоните. Тук наистина се чувствам у дома, но първо ще се прибера и след това ще видим. Винаги по време на паузата тренирам. В Европа нямаме толкова много време, тъй като сезоните завършват в средата на юни. Имам 5-6 месеца до следващия сезон и ще ги използвам, за да подобря генерално представянето си", каза още българинът.

„Трудно е, когато има ядро на отбора от седем човека, а останалите чакаме шанса си. Днес може да съм аз, утре някой друг. За това ни плащат и това трябва да правим, но е трудно да се поддържа ритъм, тъй като играеш днес, а след това може да имаш шанс след пет мача. Разполагаш с ограничено време, за да покажеш какво можеш. Ако трябва да съм напълно точен – много е трудно. Трябва да си психически устойчив, а едва след това да си здрав физически, за да се справиш през цялата година", заяви още Везенков.

"Няма съмнение, че взех правилното решение да играя в НБА. Със сигурност съм се съмнявал в други неща, но в нито един момент не съм мислил, че изборът ми е грешен. Това е голяма възможност, която не можеш да отхвърлиш. Все още е трудно да премина от най-полезен играч в Европа до нивото на НБА“, завърши Везенков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отиде си режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева
Отиде си режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева
Денвър Нъгетс се наложи над Лос Анджелис Лейкърс с кош със сирената на Джамал Мъри
Денвър Нъгетс се наложи над Лос Анджелис Лейкърс с кош със сирената на Джамал Мъри