НОВИНИ

Александър Везенков: Нямам търпение да дойдат мачовете

Старши треньорът на Сакраменто Майк Браун заяви, че е доволен от видяното на първата тренировка.

александър везенков нямам търпение дойдат мачовете
bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 04.10.2023
Чете се за: 05:47 мин.
Спорт

Александър Везенков и Сакраменто официално дадоха старт на тренировъчния лагер преди началото на новия сезон. Българинът отново говори пред медиите отвъд океана.

"Първият ден мина добре. Щастлив съм да бъда тук. Има нови лица, всички вече сме заедно и сезонът официално започна. Нямам търпение да дойдат мачовете. Целта е да печелим всеки ден, да даваме 100% в нападение и защита и да опитваме да бъдем по-добри. Мисля, че всеки е във форма и е професионалист, грижил се е за тялото си през лятото. Всеки знае какво да си тук. Показаха го миналата година. Ще опитаме да постигнем повече тази година. Всички сме готови и искаме да се състезаваме", коментира Везенков.

"Гледах мачове през миналия сезон и се опитвам колкото се може, по-бързо да се приспособя към философията на треньора Майк Браун. Мисля, че нещата са добре. Харесва ми да си върша работата. С всеки ден се чувствам по-добре. От първия ден всички ми показаха, че са семейство, така че се чувствам страхотно", добави българинът.

"Знам, че имаме много мачове, много пътувания, имам приятели, които са играли, както и познавам треньори, така че нямам търпение да го опитам и аз. Един успешен отбор трябва да има ядро. Когато видиш тук осем, девет и дори десет играчи от миналата година, това е наистина страхотно, защото те могат да играят със затворени очи. Трябва да ги настигнем и да се приспособим към тяхното темпо, за да имаме възможност да влезем в това ядро", каза новото попълнение на Сакраменто.

Везенков коментира и присъствиета на играчи от Европа в НБА.

"В последните три години европейци са MVP в НБА и е хубаво, че европейският баскетбол става все по-добър и по-добър с всяка година. Мисля, че през годините в Сакраменто са показали, че оценяват европейския баскетбол и може сами да го видите", обясни той.

Старши треньорът на Сакраменто Майк Браун заяви, че е доволен от видяното на първата тренировка.

„Момчетата работиха много здраво. Опитваха да правят това, което искахме от тях да ги правят и духът, който показаха беше отличен, така че мога да кажа, че това бе добър първи ден. Искаме да продължим да полагаме основите на отбора и да работим здраво. Ще играем много бързо и ще видим дали можем да играем още по-бързо. Исках да видя това още от първия ден, но можем да работим много в тази сфера. Искаме да играем отборно, по правилния начин“, коментира Браун.

„Искаме всички да са напълно отдадени, защото целта е да се състезаваме за шампионата, а единственият начин да го направим е да имаме най-високо ниво на отдаденост от абсолютно всички, а не само от баскетболистите“, добави специалистът.

Попитан за времето, от което ще имат нужда новите състезатели в тима, той отговори: „Вероятно бяхме най-бързият отбор в лигата през миналия сезон, така че новите момчета имат нужда от малко приспособяване. Това важи и за Саша, гледах го няколко пъти, но не съм сигурен за точната им философия в атака.“

Александър Везенков и съотборниците му ще срещнат Торонто в първата си контрола преди началото на сезона в НБА. Сакраменто ще гостува в Канада, а мачът ще се играе на 9 октомври от 3:00 часа българско време. Следва домакинства на Лос Анджелис Лейкърс на 12 октомври от 5:00 часа и Голдън Стейт на 16 октомври от 4:30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Талисманите на Лима: Малки леопардчета радват посетителите на зоопарк
Талисманите на Лима: Малки леопардчета радват посетителите на зоопарк
Марк Кавендиш ще се състезава още една година
Марк Кавендиш ще се състезава още една година