НОВИНИ

Александра Фейгин и Киара Христова са на двуседмичен лагер в Москва

За Фейгин тренировките на руска земя са част от подготовката ѝ за участие на европейското първенство в Каунас, Литва от 10 до 14 януари, докато Христова ще се включи в световното първенство за юноши и девойки в Тайван

александра фейгин класира волната програма европейското фигурно пързаляне финландия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:11, 27.12.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрата българска състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин и съотборничката ѝ от кънки клуб "Албена Денкова - Максим Стависки" Киара Христова провеждат двуседмичен лагер в Русия заедно със своя треньор Андрей Лутай.

Първоначално двете фигуристки са били една седмица в Санкт Петербург, а в момента са в столицата Москва, откъдето ще се завърнат в петък.

За Александра Фейгин тренировките на руска земя са част от подготовката ѝ за участие на европейското първенство в Каунас, Литва от 10 до 14 януари. На шампионата в балтийската страна ще се включи още и Александър Златков.

В същото време Киара Христова се готви за предстоящото световно първенство за юноши и девойки в Тайван (26 февруари - 3 март).

"Всички за много доволни от лагера. Първо тренираха с известния руски специалист Алексей Мишин и Евгени Рукавицин в група фигуристи, които изпълняват четворни скокове. Там се прилагат най-нови технологии в спорта, които отчитат направеното от спортистите по време на заниманието и то може да се види от техните треньори. Един път седмично се прави състезание по скокове, а тренировките се посещават от представители на Академията по фигурно пързаляне в Русия", разказа Силвия Цветанова, председател на клуб "Денкова-Стависки".

"В Москва Фейгин и Христова се подготвят с групата на Алексей Синицин и Александър Жулин, където се набляга на хореография, танци и артистичност, което е важен компонент в спорта. Две седмици не е достатъчен срок, но в клуба сме решили редовно да провеждаме такива лагери за състезателите", добави тя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мих Шумахер: Мисля, че сега с татко щяхме да се разбираме по различен начин и да си говорим много повече
Мих Шумахер: Мисля, че сега с татко щяхме да се разбираме по различен начин и да си говорим много повече
Антверпен и Игрите на VII олимпиада, които носят отпечатъка на войната
Антверпен и Игрите на VII олимпиада, които носят отпечатъка на войната