НОВИНИ

Американският вицепрезидент Камала Харис е на посещение в Полша

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
18:54, 10.03.2022
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Заради руската инвазия в Украйна НАТО е станала по-силна, а Русия по-слаба, заяви днес американският вицепрезидент Камала Харис, която се срещна с полските лидери във Варшава.

Домакинът Анджей Дуда заяви, че действията на Москва в Украйна са варварство, което носи белези на геноцид. Харис подчерта, че Вашингтон е готов да защитава всеки сантиметър от територията на НАТО и съобщи, че Полша вече е получила две допълнителни противоракетни батареи Пейтриът. Камала Харис избегна въпрос за предоставянето на полски мигове за Украйна. Тя изрази готовността на Вашингтон да подкрепи международно разследване за военни престъпления на руските сили и отбеляза, че ООН вече разглежда някои обвинения. Камала Харис изрично осъди удара срещу родилното отделение в Мариупол.

"Със сигурност трябва да има разследване и ние всички трябва да следим. Не се съмнявам, че светът е обърнал поглед към тази война и действията на Русия в тази агресия и тези жестокости. Ще направим всичко заедно, като партньори, солидарно, за да подкрепим в този момент на нуждите на Украйна и украинския народ в хуманитарната област и по отношение на сигурността", заяви Камала Харис - вицепрезидент на САЩ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвинения за партийни назначения в земеделското министерство скараха депутатите
Обвинения за партийни назначения в земеделското министерство скараха депутатите
Селекционерът на Русия отново стана треньор на бивш играч на ЦСКА
Селекционерът на Русия отново стана треньор на бивш играч на ЦСКА