НОВИНИ

Облачно, с температури между 0° и 5° през деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 10.03.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Още по-студено беше тази сутрин с отрицателни температури вече в цялата страна, само в Ахтопол - 0°. В София, след минус 4° вчера, днес минималната температура е минус 7°, в Разград - минус 8°.

Максималните температури днес ще бъдат между 0° и 5°. Ще бъде по-често облачно, на много места със слаби превалявания от сняг. Ще духа умерен, в Източна България временно силен североизточен вятър.

Предупреждение за опасно силни пориви остава в сила в областите Бургас, Варна и Добрич.

През следващото денонощие с умерен, в източните райони временно силен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува по-студен въздух. Минималните температури утре ще бъдат между минус 9° и минус 4°, а максималните - между минус 2° и 3°. В по-голямата част от страната облачността ще е по-често значителна и на места, главно в източните и планинските райони, ще превалява слаб сняг.

По Черноморието ще остане много ветровито с умерен, временно силен вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3 - 4 бала, което съответства на височина на вълните около 2 метра.

Все по-студено време и в планините и опасност от измръзване - максималните температури по най-високите върхове ще бъдат около минус 20°, в комбинация с умерен и силен североизточен вятър.

Ще бъде облачно и на места ще продължи да превалява слаб сняг. Висока остава и опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите.

И в събота ще има и превалявания от сняг, но слаби и само на отделни места. Ще остане ветровито, а застудяването ще продължи. В неделя, както и в началото на новата седмица, ще има повече слънчеви часове, а температурите бавно ще започнат да се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вече 17-и ден товарният кораб "Царевна" е блокиран на пристанището в Мариупол
Вече 17-и ден товарният кораб "Царевна" е блокиран на пристанището в Мариупол
Отбелязваме Деня на спасението на българските евреи
Отбелязваме Деня на спасението на българските евреи