НОВИНИ

Андерс Линд извоюва титлата на турнира Асарел България Оупън

При жените и женските двойки с триумфа се поздравиха състезателки от Япония, докато при мъжките и смесените двойки Китай бе на върха.

Андерс Линд
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
19:55, 15.09.2024
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Андерс Линд от Дания и японката Сацуки Одо са шампионите на сингъл при мъжете и жените в Панагюрище в осмото издание на WTT Feeder Presented by Asarel 2024.

Въпреки здравословните проблеми Линд надделя с 3:0 гейма срещу китаеца Бейсюн Дзен в големия финал в Арена Асарел. Шампионът на двойки от миналата година в Панагюрище Линд имаше контрол над мача от първата минута, като спечели експресно за точно 25 минути след 11:7, 11:9 и 11:8. Поставеният под номер 2 датчанин загуби едва два гейма в хода на целия турнир и както и през миналата година, и сега имаше основания да посочи Панагюрище за един от любимите си градове.

„Сезонът за мен е доста труден и пристигнах в България след тежки мачове. В началните етапи на Асарел България Оупън сякаш мотивацията ми не беше на необходимото ниво. След първите една-две победи обаче това се промени. Във финала бях длъжен да играя супер агресивно, тъй като физически нямаше да издържа, ако мачът се удължи. Винаги играя добре в Панагюрище, още от първото си участие тук през 2016 г. Надявам се това да продължи и догодина”, заяви емоционалният Линд.

Титлата при жените е за голямата звезда през тази година в Панагюрище – 20-годишната японка Сацуки Одо, която защити реномето си на една от най-постоянните в елита на световния тенис на маса за сезона. В големия финал Одо се справи с 3:1 гейма със своята сънародничка Хонока Хашимото – 11:8, 7:11, 11:6 и 11:3. Така невероятната серия през състезателната година за Одо продължи, като тя има над 95% спечелени мачове.

„Играх под голямо напрежение като номер 1 в схемата и съм много щастлива, че успях да спечеля титлата. Трябваше да съм изцяло концентрирано срещу моята съотборничка”, сподели щастливата шампионка.

При мъжките двойки Китай си върна първенството в Панагюрище. След като през миналата година тук триумфираха датчанинът Линд и французинът Ашар, сега Вен Сун и Хаидон Сю завоюваха първото място. Сун и Сю надиграха трудно своите сънародници Бейсюн Дзен и Кай Джоу с 3:1 (11:7, 7:11, 11:8, 11:8). Сун и Сю получиха шампионските призове от Н. Пр. Дай Цинли – посланик на Китай в България.

Титлата при женските двойки отиде при най-многобройно представената национална федерация в Панагюрище – тази на Япония. В изцяло японски финал Хитоми Сато и Хонока Хашимото победиха изненадващо лесно фаворитките Сацуки Одо и Сакура Юкои с 3:0 гейма (11:8, 11:9 и 11:7).

Китайският тандем Фей Сюе/Фейер Хан спечели титлата при смесените двойки. В много качествен финален сблъсък в Арена Асарел китайските състезатели надиграха представителите на Тайпе Ю-Ан Чан и Пусян Чен с 3:1 гейма.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Кабаков ще ръководи откриващия мач от Шампионската лига между Йънг Бойс и Астън Вила
Георги Кабаков ще ръководи откриващия мач от Шампионската лига между Йънг Бойс и Астън Вила