Андрей Новаков: Вече няма химия между Европейския съюз и гражданите

от БНТ
08:26, 16.04.2020
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Европа посрещна кризата малко лениво. Такова нещо в историята на Съюза не се беше случвало и нямаше разписана процедура, която да се използва.

Това заяви в Сутрешния блок на БНТ евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

Той допълни, че към днешния момент Европа е проявила гъвкавост и макар да не е отпуснала свежи пари за държавите, е направила така, че всички средства, които са налични по европейските фондове, да могат да бъдат ползвани по преценка на държавите.

Малко по-късно днес предстои ЕП да гласува 100% от европейското финансиране да се отпуска без да се търси съфинансиране от общините или държавите, свободният ресурс се очаква да отиде пак за борба с коронавируса, каза Новаков.

Андрей Новаков - евродепутат от ГЕРБ: Имаше реакция, но тя беше малко закъсняла, когато имаше реакция обаче от ЕС, тя не беше обяснена. Сякаш няма химия вече между ЕС и гражданите. След като тази зараза отмине, трябва да си направим добре изводите. Да рестартираме този Съюз на разбираем за хората език, така че да не се губим повече в превода и когато се взимат такива мерки, те да бъдат обяснявани, защото хората остават с впечатлението, че ЕС не прави нищо, а това не е така.

Вижте още от разговора във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Гърция релокира непридружените деца от бежанските лагери
Гърция релокира непридружените деца от бежанските лагери
Проф. Ангелов: Има лекари, които не са почивали от началото на епидемията
Проф. Ангелов: Има лекари, които не са почивали от началото на епидемията