НОВИНИ

Магдалинчев: Планираме масово тестване на магистрати и служители в съдебната система

bnt avatar logo
от БНТ
07:57, 16.04.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

ВСС започна кампания за подпомагане на болници и лекари в борбата с COVID-19.

Кампанията стартира миналата седмица - в четвъртък, когато се откри дарителска сметка в БНБ в подкрепа на българските медици, каза Боян Магдалинчев от ВСС в Сутрешния блок на БНТ.

В рамките на три дни са събрани около 6000 лв.

Българските медици са на първа линия, денонощно са на своя пост и ние каквото можем ще направим, за да ги подпомогнем във всяко едно отношение. Поклон пред тези хора, каза Магдалинчев.

Банковата сметка е качена на сайта на ВСС. Парите ще бъдат преведени на болничните заведения. Към този момент не е решено към кои конкретни болнични заведения ще бъдат преведени сумите, но те са специално за нуждите на българските медици, които се борят с COVID-19, каза Магдалинчев.

На въпрос той потвърди, че се планира масово тестване на служителите и магистратите от съдебната система. Болнични заведения предлагат да се тества цялата съдебна система. В момента тече организационни въпроси в тази посока.

Да се надяваме след празниците ще започне практическата реализация по тестването на магистрати и служители, допълни Магдалинчев.

До момента има информация за три случая на болни служители с COVID-19 - един в Софийския районен съд и един във Върховния административен съд. Има и един случай в Сливен - съдебен служител, който е контактувал със заразен с коронавирус.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
48 нови случая на коронавирус у нас
48 нови случая на коронавирус у нас
Производителите и кризата - ще помогне ли мярката на родната продукция?
Производителите и кризата - ще помогне ли мярката на родната продукция?