НОВИНИ

В Разлог са направени 187 теста за коронавирус

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 16.04.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Регионални

Масово тестване за коронавирус започна в още една община в страната - Разлог. Първоначално за COVID-19 ще се изследват хора от рисковите групи, както и работещите на първа линия по време на извънредното положение.

Разлог не е сред обявените огнища на заболели от коронавирус. Но въпреки това до идеята за масово тестване на жителите се стигна предвид туристическият профил на общината. Районът е много посещаван от туристи както от страната, така и от чужденци. Освен това Разлог е в непосредствена близост до Банско.

За безплатно тестване са осигурени 1250 теста.

Инж. Красимир Герчев - кмет на община Разлог: Тези тестове са за служители, които работят с много хора. Закупихме едни 400 теста директно за хората от първа линия. 300 теста благодарение на общинските съветници в града ще бъдат направени в МБАЛ Разлог. И другите 550 теста ще тестваме малко по-късно, преди да се обяви учебната година - всички учители и непедагогически персонал, като основната идея е да видим как се разпространява вирусът тук, дали е бил на нашата територия. Към днешна дата са изследвани 187 човека, като при 6 човека има показания, че са прекарали този вирус. Всичките тези шест човека не са имали никакви симптоми.

Вижте още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Производителите и кризата - ще помогне ли мярката на родната продукция?
Производителите и кризата - ще помогне ли мярката на родната продукция?
Какви ще са мерките за Великден в Бачковския манастир?
Какви ще са мерките за Великден в Бачковския манастир?