НОВИНИ

Андрей Рубльов грабна най-голямата титла в кариерата си след триумф в Монте Карло

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:28, 16.04.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
андрей рубльов грабна голямата титла кариерата триумф монте карло
Снимка: БТА
Слушай новината

Руснакът Андрей Рубльов спечели най-голямата титла в своята кариера до момента, след като триумфира на надпреварата от сериите АТР Мастърс 1000 на клей в Монте Карло.

На финала Рубльов осъществи пълен обрат срещу Холгер Руне, за да го надвие след 5:7, 6:2, 7:5 за повече от два часа и половина игра на централния корт "Рение III".

В първия сет двамата си размениха по един пробив в шестия и седмия гейм, но при 6:5 в своя полза Руне за втори път спечели подаването на съперника си, с което сложи и точка на спора в първата част.

В началото на втората двамата тенисисти отново си размениха по един пробив, но след 2:2 Рубльов изцяло пое контрола върху случващото се на корта и след четири поредни гейма стигна до 6:2, с което изравни и резултата в сетовете.

Третата решителна част започна с предимство за Руне, който поведе с 4:1 и дори имаше точка, за да се доближи само на гейм от триумфа. Руският му опонент обаче не се предаде и успя да изравни при 4:4, а след това и да пробие за аванс от 6:5. Сервирайки за титлата, Андрей Рубльов не допусна изненади и реализира втория си мачбол, стигайки до втора поредна победа срещу датчанина.

С успеха си световният №6 заслужи и своя първи трофей от категория Мастърс, след като до този момент имаше два загубени финала.

Холгер Руне пък засега остава притежател също на една титла от сериите АТР 1000, която той завоюва в края на миналата година в Париж.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спад при млечните продукти, повишение при месото - вижте цените на основните храни по Великден
Спад при млечните продукти, повишение при месото - вижте цените на основните храни по Великден
Академик Пловдив приема Балкан в Самоков
Академик Пловдив приема Балкан в Самоков