НОВИНИ

Андрей Рубльов и Холгер Руне ще спорят за титлата на Мастърса в Монте Карло

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:02, 15.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
андрей рубльов холгер руне спорят титлата мастърса монте карло
Слушай новината

Руснакът Андрей Рубльов и датчанинът Холгер Руне се класираха за финала на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 на клей в Монте Карло.

В полуфиналите поставеният под №5 Рубльов осъществи пълен обрат срещу Тейлър Фриц от САЩ и го победи след 5:7, 6:1, 6:3 за 2 часа и 11 минути игра.

По този руският тенисист за втори път в своята кариера ще спори за титлата в Княжеството, след като през 2021 година отстъпи в два сета на Стефанос Циципас.

Андрей Рубльов има и още един загубен финал на Мастърс, който дойде отново през 2021-а година в Синсинати. Тогава олимпийският шампион на смесени двойки с Анастасия Павлюченкова пък загуби от Александър Зверев.

При третия му опит да грабне първи трофей от категория АТР 1000 пък Рубльов ще играе срещу Холгер Руне, който също трябваше да прави обрат срещу Яник Синер, за да го победи с 1:6, 7:5, 7:5 след 2 часа и 42 минути игра.

За Руне това бе втори успех срещу италианеца, след като той се справи с него и в полуфиналите на Sofia Open през миналата година, когато Синер бе принуден да се откаже, което спря похода му към трети пореден триумф у нас.

В утрешния ден пък датският №1 ще играе за своята втора Мастърс титла след тази в Париж, която дойде в края на миналия сезон, когато Холгер Руне надигра на финала в зала "Берси" Новак Джокович след 3:6, 6:3, 7:5.

Финалът между Рубльов и Руне в Монте Карло ще бъде утре на централния корт "Принц Рение III " и ще започне не преди 15.30 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христос Воскресе!
Христос Воскресе!
България започна с 8-о и 9-о място на европейското по вдигане на тежести в Армения
България започна с 8-о и 9-о място на европейското по вдигане на тежести в Армения