НОВИНИ

Андриан Краев: Черна гора не е нещо повече от нас като отбор, първата среща просто лошо се разви

андриан краев черна гора нещо повече нас отбор първата среща просто лошо разви
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:07, 04.09.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Полузащитникът на Левски Андриан Краев говори в добро настроение в първия ден на лагера на националния отбор по футбол, който се събра за мачовете с Иран и Черна гора.

На 7 септември в Пловдив "лъвовете" посрещат състава на Иран в приятелски двубой, но три дни по-късно в Подгорица гостуват на Черна гора.

Именно втората среща може да се окаже и решаваща за по-нататъшните надежди на България за едно от първите две места в група G на кампанията.

"Обстановката е добра, макар че все още не сме тренирали заедно всички. Тъй като вчера се събрахме. Мисля, че вече се познаваме горе-долу добре всички. Очакваме да играем добре, най-вече, да си развиваме, да трупаме опит и да се обиграваме като отбор. И мисля, че можем да победим и в двата мача", започна Андриан Краев.

Но в групата Сърбия и Унгария имат по 7 точки, след тях са черногорците с 4. За тях тази среща също има основна роля, защото преди това вече ще са гостували и на Литва. Българският тим е с 2 точки и при разлика от 5 преди мача, дори и победата може да се окаже без особена стойност за крайното класиране.

"Не съм аз човекът, който трябва да коментира дали ще бъдат експеримент тези мачове. Мисля, че са добри мачове да трупаме опит, отборът да се стикова. Мисля, че това е доста важно. Смятам, че това ни помага и в моя клубен отбор Левски, защото сме от доста време заедно и се познаваме. А това е много важно. И в българския национален отбор това ще ни бута напред, че сме млади и да се сплотим. И смятам, че ни очакват едни добри резултати".

До момента България играеше мачовете си в Европейските квалификации в Разград, тъй като националния стадион "Васил Левски" не е одобрен от УЕФА заради лошо осветление. Сега обаче предстои мач на най-новото спортно съоръжение у нас – стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

"Надявам се да има добра атмосфера, стадионът на Ботев Пловдив е уникален. България ще направи своя дебют там и се надявам да дойдат колкото се може повече хора и да им върнем усмивките и да ги зарадваме с позитивни резултати, да се върнат на стадиона по някакъв начин", каза младият полузащитник.

"Какво мисля за Черна гора? Имат класни футболисти, да. Но не мисля, че са чак толкова повече от нас. Но така се разви мача. Не мисля, че заслужавахме да загубим, така че имаме всички шансове да ги победим, обясни новият капитан на Левски.

В първия двубой през март, който беше и начален за кампанията, завърши с поражение за България с 0:1. Младият тим на селекционера Младен Кърстаич можеше да стигне поне до точката, но в последната секунда на двубоя Стефан Савич от гостите сложи крак пред удара на Георги Русев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В навечерието на изслушването на кандидата за български еврокомисар
В навечерието на изслушването на кандидата за български еврокомисар
Инициативен комитет поиска референдум за запазването на 3 март като национален празник
Инициативен комитет поиска референдум за запазването на 3 март като национален празник