НОВИНИ

Анте Шимунджа: Показахме характер, искаме да сме конкурентоспособни в групите

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:29, 25.08.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
анте шимунджа показахме характер искаме сме конкурентоспособни групите
Слушай новината

Наставникът на Лудогроец Анте Шимунджа говори след равенството 3:3 на неговия тим срещу Жалгирис, което класира българския първенец за групите на Лига Европа за шеста поредна година.

"Орлите" трябваше да преминат през продължения, за да елиминират своя съперник, но в крайна сметка Шимунджа заяви, че неговите футболисти са показали характер.

"Беше трудно за всички. Винаги е трудно за нас. Не се делим на футболисти и треньор. Важното е, че достигнахме до Лига Европа. Гледайки и двата двубоя, беше много трудно. Играхме добре, защото създадохме доста положения. Лесно стигахме до финалната третина, а те играеха на контраатака. Не опитвахме да си върнем топката през първото полувреме, но след почивката променихме това. Показахме характер, а нашият характер е много сериозен. Искахме победата повече от тях, анализира мача наставникът", заяви словенският специалист след края на срещата.

Относно предстоящия жребий за груповата фаза пък треньорът на "орлите" разкри, че се надява неговият тим да бъде конкурентоспособен на съперниците си.

"Нямаме влияние върху жребия, но искаме да сме конкурентоспособни. Искаме да сме отборът, за който всички ще внимават в Лига Европа и това ще е целта ни", сподели Анте Шимунджа.

Оливие Вердон пък, който реализира дузпата, която донесе крайния успех за Лудогорец си пожела Манчестър Юнайтед за съперник в групите на Лига Европа: "Искам да играя срещу Манчестър Юнайтед. Това е голям клуб", разкри националът на Бенин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Саша Илич: Допуснахме две грешки и два гола
Саша Илич: Допуснахме две грешки и два гола
Изведоха временно двата работещи блока от АЕЦ "Запорожие" от електропреносната мрежа на Украйна
Изведоха временно двата работещи блока от АЕЦ "Запорожие" от електропреносната мрежа на Украйна