НОВИНИ

Арестуваха Емили, Чеченеца и Куката заради унизителен клип с момче. Вижте какво обясниха те пред БНТ

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:11, 05.04.2023 (обновена)
18649
Чете се за: 05:25 мин.
Криминално
Слушай новината

Нечовешка гавра с болно дете на публично място в мол в Пловдив извършиха трима т.нар. "инфлуенсъри" - Емили, Чеченеца и Тошо Куката. С циничното обяснение "за шоуто" те пуснали постъпката си на живо в социалните мрежи. "Инфлуенсърите" бяха арестувани днес - близо 24 часа след като възмутен мъж сигнализира за унижаващите действия на триото.

Екип на БНТ говори с Емили малко преди да бъде задържана от полицията. Тя твърди, че едва ли не е била принудена да участва във видеото и не е знаела, че момчето е със специални потребности.

Наш екип разговаря и с останалите намесени в скандалния клип - известните като Чеченеца и Тошо Куката в момента на задържането им. От тяхна страна пък се чу твърдението, че Емили е виновна. Кой стои зад идеята и реализацията, определяна в социалните мрежи като гавра, се очаква да стане ясно след разследването започнало от полицията и прокуратурата. Освен това семейството на момчето вече има адвокат. Тяхната теза е, че то е било принудено да участва в него.

Емили стана известна с карането на тротинетка по магистралите, а днес - като един от участниците в клипа. Казва, че била поканена да участва в него от познатия в социалните мрежи като Тошо Куката. Предварително отговорила, че ѝ е неудобно. После се съгласила, защото смятала, че се прави за шоу. Не знаела, че момчето е със специални потребности и не се счита за виновна.

"Искам да кажа първо на родителите на момчето, че аз не съм направила нищо лошо на момчето. Аз го уважавам, аз му стиснах ръката, прегърнах го, поздравихме се, снимахме се. Плюс това никога не бих постъпила с хората нередно или да се гавря. Всичко, ако нещо стане подобно, всичко е по принуда или ако ме накарат насила. Плюс това те са ме накарали едва ли не насила да го направя", каза Емили.

Малко след интервюто Емили е задържана. На скандалното видео попада Милен - популярни влогъри и момче, водено на каишка като куче в мол. Милен на свой ред го публикувал. След това получил съобщение от жена, която заявила, че познава момчето в клипа и то е със специални потребности. Милен потърсил майката на момчето.

"Жената доста трудно въобще говори след случката. Обясни, че не са спали и е трудно", казва Милен.

Той научил, че момчето е било заплашвано да участва в клипа. Съдействал на семейството да намери адвокат.

"Доколкото знам и съм запознат момчето работи на бензиностанция. Има негов приятел, колега на име Стоян. Този Стоян е близък доколкото разбрах на въпросните хора, ако мога да ги нарека изобщо така. Той по някакъв начин го е накарал и заплашвал с ясната идея какво ще се случи", допълва Милен.

Другите участници в клипа - Чеченеца и Тошко Куката, са задържани за 24 часа.

Ето какво каза пред БНТ Тошо Куката:

"Момчето искаше само, приятел ми е ми се молеше да го снимам. Много ми се молеше да е известен

-БНТ: Не е ли гавра това?

Той ми се молеше да го снимам".

"Вика искам да направим един клип, все едно, че е куче. Аз съм против тези работи, това не е хубаво", обясни приятелката на Чеченеца Ана Рачковска.

Колко други момчета като това от клипа се оказват въвлечени в подобни ситуации? От Сдружение "Паралелен свят" в Пловдив казват, че често получават такива сигнали от родители на деца със специални потребности.

"Нашите деца, които са със специални потребности, всъщност отчаяно желаят да бъдат вписани в обществото, отчаяно желаят да бъдат част от всички останали и да имат приятели. И това ги прави толкова лесно манипулируеми и за съжаление стигаме до тези гаври, които видяхме", каза Кремена Стоянова - председател на сдружение "Паралелен свят".

От мола, където е заснет клипа, заявиха, че не толерират никакви форми на дискриминация или насилие. От МВР работят по случая. Прокуратурата също се самосезира. Образувано е досъдебно производство за хулиганство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Как не те е срам да се наричаш българин" - обвиненият за побоя над Пендиков не призна вината си в съда
"Как не те е срам да се наричаш българин" - обвиненият за побоя над Пендиков не призна вината си в съда
Луис Енрике пристигна в Лондон за преговори с Челси
Луис Енрике пристигна в Лондон за преговори с Челси