НОВИНИ

Арина Сабаленка: Преодолях много предизвикателства и затова тази титла означава много за мен

Тенисистката спечели титлата от US Open за първи път в кариерата си.

Арина Сабаленка
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:35, 08.09.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Арина Сабаленка въплъти духа на любимото си животно тигъра тази година и успя да си проправи път обратно към успеха след контузии и разочарования, за да вдигне най-накрая трофея на Откритото първенство на САЩ.

Световната номер две защити титлата си на Откритото първенство на Австралия в началото на годината, но получи контузия в гърба в Рим и отпадна поради заболяване на четвъртфиналите на Ролан Гарос. Тя пропусна "Уимбълдън" поради контузия в рамото.

Нейната характерна татуировка на ръката на тигър се превърна в символ, когато тя се върна с гръм и трясък, за да спечели в Синсинати миналия месец, след което вдигна титлата и на US Open.

Тя загуби само един сет по пътя към финала и победи американката Джесика Пегула със 7:5, 7:5 на финала, реванширайки се за загубата си в мача за титлата миналата година от Коко Гоф.

"Сблъсках се с много предизвикателства на корта и извън него. Ето защо е много специално, защото независимо от всичко, всеки път се връщах по-силна и се учех. Никога не съм се отказвала от тази мечта и да, знаете ли, това означава много", каза Сабаленка.

Нейната татуировка на тигър се превърна в мания за нейните почитатели, като мнозина си поставяха временни татуировки, за да я подкрепят.

За шампионския мач в събота на стадион "Артър Аш", нейният треньор Джейсън Стейси пристигна с татуировката на тигър на главата.

"Във Вашингтон има едно момиче, тя ми е фен, подкрепя ме и винаги измисля някакви готини неща, свързани с моето име. Тя донесе тези временни татуировки и Джейсън ми обеща, че ако стигна до финала, ще си сложи на челото", каза Сабаленка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
60 години "Мила Родино" е национален химн на Република България
60 години "Мила Родино" е национален химн на Република България