НОВИНИ

Арминия (Билефелд) уволни Илия Груев

арминия билефелд уволни илия груев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:35, 20.04.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Предпоследният в класирането на немската Бундеслига - Арминия (Билефелд), уволни старши-треньора Франк Крамър и помощника му Илия Груев в последен опит да се спаси от изпадане.

В неделя Арминия допусна поражение с 0:3 от шампиона Байерн (Мюнхен), което е седмо поредно за тима в първенството и доведе до раздяла с Крамър и Груев.

"Франк Крамър успя да се задържи отбора в Бундеслигата през миналата кампания и никой никога няма да му отнеме този успех. След колебливото начало на сезона, ние излязохме от кризата много успешно, но напоследък не успяваме да възстановим тази форма. След много интензивни преговори и подробен анализ на текущата ситуация, вече не сме убедени, че можем да направим това отново заедно с Крамър. Искаме да дадем тласък на отбора в опит да остане в Бундеслигата. Това е целта на всички нас. Сега е важно да гледаме напред и да не се връщаме назад. Времето за извинения на и извън терена вече свърши. И накрая, бихме искали да благодарим на Франк за работата, която той направи и му пожелавам всичко най-добро за неговото лично и професионално бъдеще", каза спортният директор Самир Араби.

"Бих искал да благодаря на играчите, персонала, управляващите директори и членовете на комисията и феновете за доверието и интензивното сътрудничество. За мен беше удоволствие. Успяхме да се задържим в лигата миналия сезон от подобна ситуация и съм твърдо убеден, че Арминия ще постигне тази велика цел и този път. Вярвам в отбора и стискам палци за Арминия", заяви от своя страна Франк Крамър.

След уволнението на Крамър и Груев, Арминия ще бъде ръководена от стражът на вратарите Марко Костман в съботното гостуване на Кьолн. След това за тима от Билефелд предстои домакинство на Херта (Берлин), което се явява ключов сблъсък в борбата за оцеляване, тъй като само три точки разделят двата клуба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Шефът на "Кинтекс" е бил в драстичен конфликт на интереси
Корнелия Нинова: Шефът на "Кинтекс" е бил в драстичен конфликт на интереси
Поредният руски ултиматум Мариупол да падне изтече - градът не се предаде
Поредният руски ултиматум Мариупол да падне изтече - градът не се предаде