НОВИНИ

Атанас Рибарски: Трябва да си извадим поуките

Атанас Рибарски
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
07:52, 04.08.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски беше разочарован от грешките, които са направили неговите футболисти при второто поражение от ФКСБ (Букурещ) в Лигата на Конференциите. "Червените" отстъпиха с 2:3, а преди седмица загубиха с 0:1 и така напускат Лигата на Конференциите във втория кръг.

"Нормално е да съм разочарован, след като си отпаднал. Мисля, че и в първия, и във втория мач допуснахме изключително леки голове и не заслужавахме по такъв начин да отпаднем. За съжаление, това е футболът и трябва да си извадим поуките. Такива грешки в Европа костват много, виждате го", започна младият наставник на ЦСКА 1948.

ЦСКА 1948 показа съвсем различно лице през втората част и треньорът обясни какво точно е променил.

"Променихме на полувремето като цяло облика и излязохме с още един човек по-напред. Мисля, че имахме ситуация за гол и през първото полувреме, в която можехме да отбележим, но не успяхме да стигнем до стрелба. Но пак казвам – първите два гола днес са изключително леко допуснати. И ако добавим и гола от София, в Европа не можем да продължим с такива леки голове. Там стана по същия начин. Със сигурност ще си извадим поуките. Виждате, доста нови хора имаме. Някои се адаптират бързо, други по-бавно. Но се радвам, че и на почивката, и през втората част тези които влязоха, се представиха добре и затруднихме максимално противника", каза Рибарски.

"Бързо трябва да превключим на ниво български футбол. Увереност ни е нужна, тя ни трябваше и в първия мач с ФКСБ, беше ни необходима и днес. С такива мачове и с такива противници се трупа. Ако продължават футболистите да работят по същия начин, тези грешки ще ги намалим до минимум и ще бъдем по-усмихнати след такива мачове", завърши Рибарски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК публикува хронограмата за местните избори
ЦИК публикува хронограмата за местните избори
През август в България ще пристигнат около 65 - 70 хиляди туристи от Германия
През август в България ще пристигнат около 65 - 70 хиляди туристи от Германия