НОВИНИ

Атанас Зафиров: БСП няма да бъде причина за бламирането на правителството

bnt avatar logo
от БНТ
19:22, 28.02.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

БСП няма да бъде причина за бламирането на правителството, каза в "Още от деня" председателят на Комисията по отбрана в НС и депутат от БСП Атанас Зафиров.

Окончателното решение за смяната на министъра на отбраната Стефан Янев с проф. Тодор Тагарев ще бъде взето от ПГ на БСП утре. Не са водени разговори за кандидатура за този пост на БСП.

"БСП няма да прави по никакъв начин компромиси с националната сигурност на България, нещо повече - ние ще бъдем гарант в управляващата коалиция, че такъв компромис няма да бъде правен", категоричен е Зафиров.

Той коментира и декларацията на БСП срещу войната в Украйна и позицията за санкциите срещу Русия, като посочи, че подобен род санкции не просто не работят, имат и реципрочно действие, което ще засегне най-уязвимата част от обществото и българската икономика.

Подчерта, че БСП винаги е била за мирно решение на всички въпроси - последователна политика, която нямат намерение да ревизират, стига да не е заплашен мирът и суверенитетът на България.

БСП приветства започналият процес, макар и плах, - срещата на делегациите на Русия и Украйна и изразява надежда да има добри новини, защото това, което се случва в Украйна, носи характеристиките на истинска война.

"Аз съм категорично против България да бъде вкарвана в каквито и да е орбити на влияние или да бъде диктувано каквото и да е поведение, което да не кореспондира с националния интерес", заяви Зафиров.

Тезата, която би могла да доведе до национално обединение е наличието на огромно българско малцинство в зоната на военните действия - това е въпросът, който трябва да стои за решаване пред България, смята депутатът.

Какво още каза Атанас Зафиров вижте във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българи от цяла Украйна търсят начин да напуснат страната
Българи от цяла Украйна търсят начин да напуснат страната
Пирин излезе от зоната на изпадащите след минимален успех над Арда
Пирин излезе от зоната на изпадащите след минимален успех над Арда