НОВИНИ

Австрия надви Италия с два гола през първата част

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:45, 20.11.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
живо австрия италия
Слушай новината

Отборът на Австрия надигра с 2:0 европейския шампион Италия в приятелска среща между двата тима, която се изигра на стадион "Ернст Хапел" във Виена.

И двете попадения за състава на Ралф Рангник дойдоха през първата част, като точни за "Вундертима" бяха Ксавер Шлагер и Дейвид Алаба.

Домакините откриха резултата още в 6-та минута, след като грешка при изнасянето на Италия позволи на топката да стигне до Марко Арнаутович, който напредна и асистира на Шлагер за 1:0.

В 35-та минута пък звездата и капитан на австрийците Дейвид Алаба се разписа след страхотно изпълнение на пряк свободен удар за 2:0.

В началото на втората част авансът на Австрия можеше да стане и класически, но Джанлуиджи Донарума се отчете с важни намеси, за да запази шансовете на Италия да се върне в мача.

До края на срещата в действителност "Скуадра Адзура" бяха по-дейния тим, но момчетата на Роберто Манчини така и не успяха да стигнат до гол и в крайна сметка трябваше да преглътнат поражението.

И за двата отбора това бе последен двубой за календарната 2022 година, след като те не успяха да се класират за Световното първенство в Катар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предупреждение за значителни валежи и силен вятър
Предупреждение за значителни валежи и силен вятър
Миньор 2015 и Шоутайм продължават без загуба в ББЛ А Група
Миньор 2015 и Шоутайм продължават без загуба в ББЛ А Група