НОВИНИ

Австрия смекчава COVID мерките

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
13:37, 13.02.2022
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Австрия смекчава Ковид мерките. Страната въведе задължителна ваксинация и едни от най-строгите ограничения срещу разпространението на коронавируса.

В Австрия отпада така нареченото 2G правило за търговските обекти, музеите и услугите при които има близък контакт между клиенти и служители.

Това означава, че вече не е необходимо да се представя сертификат за ваксинация или преболедуване.

За посещение на фризьорски салон, например, хората, които нямат поставена ваксина, трябва да представят отрицателен тест за COVID-19.

За всички остава задължително носенето на маски с висока степен на защита.

Според жителите това си противоречи със задължителната ваксинация. Други го оценяват положително и смятат, че ще създаде повече сигурност.

Отпадат ограниченията за присъствие на обществени събития. От 19 февруари неваксинираните също ще могат да посещават ресторант, но само с отрицателен тест.

Броят на новите случаи остава висок - повече от 31 000 за денонощие, но според правителството ситуацията в болниците е под контрол.

В сряда е планирано заседание на федералните власти с представителите на австрийските провинции, на което ще бъдат обсъдени следващите стъпки в борбата с пандемията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биатлонистът Владимир Илиев завърши на 25-о място в преследването
Биатлонистът Владимир Илиев завърши на 25-о място в преследването
Липса на кадри в сектор "Услуги" заради ковид кризата
Липса на кадри в сектор "Услуги" заради ковид кризата