НОВИНИ

Австрия въвежда нови строги ограничения за неваксинираните

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:25, 06.11.2021
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Австрия затяга мерките заради рязкото увеличение на заразените с COVID-19. Нови ограничения се въвеждат за неваксинираните, като целта е да се насърчи имунизацията в страната.

От понеделник австрийците, които не са напълно ваксинирани, няма да могат да посещават кафенета, ресторанти, фризьорски салони, хотели и мероприятията с повече от 25 души. Тези места ще са достъпни единствено след представянето на сертификат за ваксинация или преболедуване. Задължително е носенето на предпазни маски с много високо ниво на защита. Остава възможността да се ходи на работа с отрицателен PCR тест. Новите изисквания влизат в сила от 8 ноември, но е предвиден преходен период от четири седмици.

"Идеята е хората да бъдат насърчени да се ваксинират. Това е нашата голяма цел. Затова затягаме мерките за неваксинираните. Искам да е ясно, че никой не желае да разделя. Става дума за нашата отговорност да защитим населението в тази страна", коментира Александър Шаленберг, канцлер на Германия.

Вчера случаите на коронавируса достигнаха най-високата стойност за годината - 9388 души. Смъртните случаи за денонощие са 32, а в интензивните отделения са повече от 350 души. В Австрия е обявен червен код.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 пункта за ваксинация в столицата през почивните дни
11 пункта за ваксинация в столицата през почивните дни
Днес е Архангелова задушница
Днес е Архангелова задушница