НОВИНИ

Автобус и кола катастрофираха в столичния квартал "Дианабад", четирима души са пострадали (СНИМКИ)

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:15, 16.01.2024 (обновена)
5597
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Автобус на градския транспорт и лек автомобил катастрофираха тази вечер в столичния квартал "Дианабад". Инцидентът е станал на ул. "Никола Габровски". Сигналът е подаден малко след 18.00 часа. По информация на МВР има пострадали.

От Спешна помощ съобщиха за БНТ, че на място са изпратени 3 линейки. 52-годишна жена е настанена в УМБАЛ "Света Анна" с политравма - фрактури на таз, на едната ръка и на единия крак. Шофьорът на автобуса също е ранен и е транспортиран към друга столична болница. Майка и дъщеря, пътували в автобуса, са със съмнение за комоцио и са закарани в болница "Пирогов".

На мястото на инцидента има три пожарни коли и екипи на Спешна помощ.

"Спускайки се надолу по ул. "Габровски" губи съзнание, минава в насрещното, удря пресичащата жена и се спира в мантинелите, като удря и другата кола. Водачът е дългогодишен служител на "Столичен автотранспорт" с много голям опит, изключително добър водач без нарушения. Работещ пенсионер е, но в сравнително добро здравословно състояние. И днес му е втори ден, който е втора смяна, междучасовото разстояние от 36 часа е изпълнено в графика му за работа", обясни Борислав Попов - началник отдел "Безопасност на движението" към "Столичен автотранспорт".

Вижте повече в прякото включване на Милена Кирова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Янков премина квалификациите в Бад Гащайн
Радослав Янков премина квалификациите в Бад Гащайн
Николай Денков и Юлия Свириденко обсъдиха вноса и транзит на слънчоглед от Украйна
Николай Денков и Юлия Свириденко обсъдиха вноса и транзит на слънчоглед от Украйна