НОВИНИ

Марица Пд приема унгарския Вашаш в последния си домакински мач в групите на Шампионската лига

Двубоят е 63-и за Марица в европейските клубни турнири.

bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 16.01.2024 (обновена)
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболният шампион на България при дамите Марица Пд ще изиграе днес последното си домакинство в групите на Шампионската лига. Маричанки приемат унгарския Вашаш Обуда от Будапеща в зала "Колодрума" от 19:00 ч.

Двубоят е за третото място, което дава участие на четвъртфиналите в турнира за Купата на CEV. Марица в момента е на третото място с 2 точки, а Вашаш е четвърти с една точка. В първия мач между двата отбора пловдивчанки победиха с 3:2 гейма Вашаш като гост в Будапеща.

"Евентуален успех за Марица тази вечер би означавало, че за пръв път в модерната история български тим ще продължи напред в европейските клубни турнири. Да, няма да бъдем част от най-добрите 8 отбора в Европа, но ще играем във втората по сила надпревара - Купата на CEV. Вече победихме Вашаш като гост, така че на хартия трябва да ни бъде по-лесно тук пред родна публика. Надяваме се момичетата да покажат своите възможности и с помощ от трибуните да спечелим", коментира пред БНТ мениджърът на пловдивчанки Борис Халачев минути преди началото срещата.

"Адреналинът е същият. Знам, че не мога да помогна на момичетата вътре на игрището, но тръпката определено е тук и съжалявам, че аз не успях да изиграя такъв мач през миналата година. Моята мечта, когато бях на годините на тези момичета, беше да играя в Шампионската лига и я сбъднах. Сега те осъзнават къде се намират и това е един голям плюс. Искам те да се раздадат на игрището, да се радват на волейбола и каквото сабя покаже", сподели пред нашата камера дългогодишният капитан на "жълто-сините" Ива Монова, която вече е с администраторска роля в клуба.

В Група Б лидер е италианският Скандичи с 15 точки, а турският Еджзаджъбашъ е втори с 12 точки.

В последния си мач от Шампионската лига през миналата седмица Марица загуби като домакин на Савино Дел Бене (Скандичи), а Вашаш загуби също като домакин на Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул).

В класирането в българското първенството Марица е лидер без поражение и с пълен актив от 21 точки, от своя страна Вашаш също е лидер в елита на Унгария с 32 точки.

"Жълто-сините" участват в Шампионска лига, след като спечелиха за девети пореден път шампионската титла в България, а Вашаш стана шампион на Унгария.

Марица играе за първи път с унгарки в груповата фаза на Шампионска лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Янков премина квалификациите в Бад Гащайн
Радослав Янков премина квалификациите в Бад Гащайн
Николай Денков и Юлия Свириденко обсъдиха вноса и транзит на слънчоглед от Украйна
Николай Денков и Юлия Свириденко обсъдиха вноса и транзит на слънчоглед от Украйна