НОВИНИ

Азербайджан ще търси победи в мачовете срещу Монголия и България въпреки кадровите проблеми в състава

азербайджан търси победи мачовете монголия българия въпреки кадровите проблеми състава
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:26, 20.03.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт

Временният наставник на националния отбор на Азербайджан Ариф Асадов определи група от 24 футболисти, на които ще разчита по време на приятелския турнир FIFA Series в Баку.

За Асадов мачовете срещу Монголия (22 март) и България (25 март) ще бъдат дебютни за него начело на азерите, които останаха без селекционер след уволнението на италианеца Джани де Биази в края на миналата година.

Бившият футболист има да решава редица кадрови проблеми, като отсъстват бранителят Антрон Кривоцюк и нападателят Махир Емрели, които са контузени. В същото време и тримата повикани играчи в атака - Муса Гурбанлъ, Рамил Шейдаев и Ренат Дадашов - не се намират в оптимална форма.

Впечатление прави още и появата в състава на Емил Мустафаев, който е роден в Украйна и играе за местния Полесие Житомир. В миналото той има мачове с екипа на Азербайджан до 21 години, но се считаше, че желанието му е да играе за националния отбор на Украйна заради което няколко пъти е отклонявал покани да се присъедини към състава на азерите. Изглежда обаче в крайна сметка полузащитникът е взел решение да представя Азербайджан на международно ниво.

На фона на всичко това временният селекционер на азерите Ариф Асадов беше категоричен, че неговият тим ще търси победи и в двата мача в Баку.

"Въпреки че резултатът не е много важен в приятелските мачове, ние излизаме във всеки мач за победа. Една от целите ни е да спечелим и двата мача и да вдигнем още повече морала на отбора. Ще се опитаме да постигнем успешни резултати в предстоящите срещи с Монголия и България", заяви той.

Състав на Азербайджан за турнира FIFA Series:

Вратари: Шахрудин Магомедалиев (Адана Демирспор, Турция), Салахат Агаев (Сабаил), Ръза Джафаров (Нефтчи);

Защитници: Амин Сейдиев (Сабах), Бахлул Мустафазаде, Елвин Джафаргулиев, Торал Байрамов, Бадави Хусейнов (всички от Карабах), Гисмат Алиев (Зира), Рахил Мамедов (ЛКС Лодз, Полша), Бахтияр Хасанализаде (Тузласпор, Турция);

Полузащитници: Джошгун Диниев (Юмраниеспор, Турция), Еди Исрафилов, Емин Махмудов, Филип Озобич (всички от Нефтчи Баку), Елвин Джамалов (Сабах), Емил Мустафаев (Полесие Житомир, Украйна), Джейхун Нуриев (Зира);

Нападатели: Вусал Искендерли (Болуспор, Турция), Йозан-Джан Кьокчю (ФК Айндховен, Нидерландия), Муса Гурбанлъ (Юргорден, Швеция), Рамил Шейдаев (Коджаелиспор, Турция), Ренат Дадашов (Хатайспор, Турция)

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Свиленски: Правилното решение е избори
Георги Свиленски: Правилното решение е избори
Пеевски: Ние нямахме претенции към споразумението, приятелят ми Кирил го потвърди
Пеевски: Ние нямахме претенции към споразумението, приятелят ми Кирил го потвърди