НОВИНИ

Бабикян: Властта трябва да разбере, че хората нямат намерение да я чакат дълго

bnt avatar logo
от БНТ
18:46, 29.07.2020
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Като "кръвопускане на болен с високо кръвно" определи реформите в кабинета "Борисов 3" Арман Бабикян, един от организаторите на протестите. В ефира на "Още от деня" той заяви, че "да режеш глави не е реформа на кабинета".

Реформа означава нов вид политика, а ние не виждаме такава. Борисов е сменил над 30 министри и това не е довело до никаква промяна до този момент. Раздаването на пари - от нашите пари за гражданите, не е нищо друго освен замазване на очите.

Относно днешния общонационален протест, Бабикян обясни, че още преди няколко дни са били поканени хора от цяла България, защото "в повечето населени места преживяват протеста по телевизията и в телевизията".

Възможността да дойдат тук и да бъдат част от протеста е нещо, което ще събере хората от цялата страна на едно място. Другото различно в този протест е, че на 21-ия ден започнаха блокади още през деня, тоест властта трябва да разбере, че хората нямат намерение да я чакат дълго.

По думите на Бабикян, няма друг начин исканията на протестиращите да бъдат изпълнени, освен промени в Конституцията, за да се извади прокуратурата от съдебната власт. Няма друг начин полу да се подаде оставка, полу да не се подаде, допълни Бабикян.

Той коментира още, че ковид епидемията е от месеци и може би ще продължи още месеци, така че няма връзка с протестите.

На въпрос какво ще се случи, ако се стигне до оставка на кабинета и служебно правителство, Бабикян заяви, че в страната е имало много служебни правителства и даде пример с това на Стефан Софиянски, което въведе валутния борд. "Така че, да не подценяваме служебните правителства, могат да свършат добра работа".

Протестите ще продължат докато Борисов не си тръгне, категоричен е Бабикян. Той напомни:

Властта произтича от гражданите, а не гражданите от властта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един заразен с COVID-19 и двама с антитела от детските градини в София
Един заразен с COVID-19 и двама с антитела от детските градини в София
Фонд "Земеделие" отпуска 37 000 лева помощ на собственика на отровените крави
Фонд "Земеделие" отпуска 37 000 лева помощ на собственика на отровените крави