НОВИНИ

Байерн Мюнхен се разделя със своя дългогодишен технически директор

байерн мюнхен разделя своя дългогодишен технически директор
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:35, 05.04.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Байерн Мюнхен обяви раздялата си с техническия директор Марко Непе по взаимно съгласие, съобщиха от ръководството на клуба.

37-годишният Непе пристигна на "Алианц Арена" през 2014 година от Байер Леверкузен, започвайки като скаут, а през 2021 г. беше назначен на длъжността технически директор. След края на изминалия сезон обаче "баварците" промениха структурата си, като Кристоф Фройнд беше назначен за спортен директор, а Макс Еберл - член на Борда на директорите за спорта.

По време на престоя на Непе в клуба Байерн спечели девет титли в Бундеслигата, шест Суперкупи на Германия и три Купи на Германия. През 2020 година пъл отборът завоюва общо шест трофея, сред които Шампионската лига, Суперкупата на Европа и световното клубно първенство.

"Бих искал да благодаря на Марко Непе за това дълго сътрудничество. Постигнахме успехи през този период и заедно с него открихме изключителни таланти като Алфонсо Дейвис и Джамал Мусиала, които се превърнаха в играчи от световна класа в Мюнхен", заяви изпълнителният директор Ян-Кристиан Дреезен.

"Бих искал да благодаря на Байерн за доверието, подкрепата и преди всичко за възможността, която ми беше дадена тук. Беше предизвикателен, вълнуващ и успешен период, с требъла през 2020 г. като акцент. Пожелавам на Байерн и неговите прекрасни фенове много успехи в бъдеще. Байерн ще остане част от моята история и аз се гордея с това", коментира Марко Непе.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Иванов загуби шансовете си да се бори за квота на олимпийската квалификация в Баку
Георги Иванов загуби шансовете си да се бори за квота на олимпийската квалификация в Баку
Йонас Вингегор е с белодробна контузия и пневмоторакс след масовото падане по време на Обиколката на страната на баските
Йонас Вингегор е с белодробна контузия и пневмоторакс след масовото падане по време на Обиколката на страната на баските