НОВИНИ

България с двама фигуристи на световното първенство за юноши и девойки в Канада

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:33, 28.02.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
българия двама фигуристи световното първенство юноши девойки канада
Слушай новината

Българите Киара Христова и Филип Каймакчиев ще представят страната ни на Световното първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойки в Калгари, Канада.

И за двамата ни фигуристи това ще бъде второ поредно участие на планетарен шампионат за юноши и девойки, след като през миналата година в Талин, Естония Христова се нареди 27-ма, а Каймакчиев остана на 31-во място.

В Калгари българите ще се борят за по-добри резултати в конкуренцията на 46 момичета от 39 нации и 41 момчета от 31 страни, които ще вземат участие в индивидуалните надпревари.

Световното първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойки в Канада започва утре (1 март) и ще продължи до неделя (5 март), а в битката за отличията ще се включат и няколко фигуристи, които вече постигнаха сериозни успехи и при мъжете, и при жените.

При юношите в спор за титлата ще влязат 17-годишният японец Као Миура, който взе титлата при мъжете на "Четирите континента" в началото на февруари, както и две години по-големият от него италианец Николай Мемола, който пък спечели финала на Гран при сериите при юношите този сезон.

При девойките пък амбиции за златния медал имат 14-годишната Мао Шимада, която триумфира на финала на Гран при и 16-годишната швейцарка Кими Рипонд, която пък наскоро завоюва бронз от европейското първенство при жените.

При спортните двойки с най-висок резултат до момента през сезона са представителите на Австралия Анастасия Голубьова и Хектор Джотопулос Мур, които миналата година бяха втори, а фаворити при танцовите двойки са Надя Башинска и Питър Бомон от Канада.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се обучават децата у нас да реагират при земетресение?
Как се обучават децата у нас да реагират при земетресение?
Лекари от Националната кардиологична болница бяха отличени с наградата „Посланик на доброто 2022 г.“
Лекари от Националната кардиологична болница бяха отличени с наградата „Посланик на доброто 2022 г.“