НОВИНИ

България с второ и трето място след първия ден на отборната надпревара при девойките на "София къп"

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФХГ
14:39, 05.04.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Съставите на България заемат второ и трето място във временното подреждане след първия ден в отборната надпреварата при девойките на международния турнир по художествена гимнастика "София къп", който се провежда в столичната зала "София".

В надпреварата страната ни е представена от два отбора - Дара Малинова/Мая Пенева (първи състав) и Алекса Рашева/Александра Шалуева (втори състав).Дара

След изиграването на съчетанията с обръч и с топка Малинова и Пенева заемат втората позиция във временното класиране със сбор от 59.650 точки. Малинова получи за изпълнението си обръч 31.850 точки, а Мая Пенева беше оценена с 27.800 на топка.

Рашева и Шалуева пък са трети до момента с актив от 58.150 точки. Алекса Рашева заслужи 30.050 точки за композицията си с обръч, а за изпълнението с топка Александра Шалуева е с оценка от 28.100 точки.

На първото място във временното класиране са гимнастичките на Израел, който събраха сбор от 63.900 точки. Мейтал Мааян Сумкин представи оригиналната си композиция с топка, която беше оценена от съдиите с 30.200 точки, а на обръч Альона Тел Франко получи 33.700 точки.

Според регламента на състезанието за финалите на отделните уреди се класира по една гимнастичка от страба. Така в неделя на финала с обръч за отличията ще се бори Дара Малинова, а на топка - Александра Шалуева.

Извън класирането своите съчетания с обръч и топка показа възпитаничката на Николай Боев - Антоанета Цанкова.

Съдия за България на това състезание е Силвия Митева-Янева, която днес бе в панела за трудност с уред на топка. Главен съдия на турнира е президентът на Техническия комитет към Европейската гимнастика - Евангелия Трикомити.

Утре предстоят съчетанията с бухалки и с лента, след което ще станат ясни призьорките в многобоя и финалистките на отделните уреди.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СДВР ще използват видеонаблюдение и дронове за установяване на нарушители по трибуните по време на Вечното дерби
СДВР ще използват видеонаблюдение и дронове за установяване на нарушители по трибуните по време на Вечното дерби
Илиана Раева даде официален старт на турнира по художествена гимнастика "София къп"
Илиана Раева даде официален старт на турнира по художествена гимнастика "София къп"