НОВИНИ

България вкара пет гола на Гибралтар и запази мястото си в Дивизия С на Лигата на нациите

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:35, 23.09.2022 (обновена)
11133
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
живо българия ndash гибралтар
Снимка: БНТ
Слушай новината

Отборът на България постигна победа с 5:1 при домакинството си на Гибралтар в предпоследен мач от група 4, Дивизия С на Лигата на нациите. Двубоят бе дебютен за новия национален селекционер Младен Кръстаич.

Успехът позволи на националите ни да гарантират оставането си в четвъртата урна на турнира.

„Лъвовете“ откриха резултата на стадион „Хювефарм Арена“ в 23-ата минута, когато Филип Кръстев центрира от ъглов удар в наказателното поле на Гибралтар, където Валентин Антов се извиси високо във въздуха и с глава прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Дейл Коулинг.

Две минути след като поведоха в резултата, „трикольорите“ допуснаха изравняване. Селекцията на Хулио Рибас изпълни ъглов удар в пеналтерията на България, където Итън Брито продължи топката с глава към Рой Чиполина, който с удар с глава прати топката под горната греда на вратата, пазена от Даниел Наумов.

България отново поведе в 36-ата минута, когато Илиян Стефанов проби отдясно в наказателното поле на Гибралтар и падна, но със сетни усилия успя да подаде топката към границата на вратарското поле, където капитанът Кирил Десподов с удар от движение се разписа в долния десен ъгъл на стража Коулинг.

Съставът на Младен Кръстаич реализира и третото попадение в 51-ата минута. Петко Христов проби отдясно в пеналтерията на Гибралтар и пусна подаване по земя към Десподов, който продължи топката с пета към Илиян Стефанов. Полузащитникът на България нанесе удар, който бе блокиран от противниковата защита, но при добавката Радослав Кирилов се разписа с удар от воле от ждроб.

Четири минути по-късно Кирил Десподов центрира от десния фланг в наказателното поле на гостите, където Илиян Стефанов стреля с глава, стражът Коулинг отрази, но Стефанов се разписа след нов удар с глава от близко разстояние.

Десетина минути преди края на срещата Радослав Кирилов пусна меко извеждащо подаване към Марин Петков отляво в наказателното поле на Гибралтар, а младият футболист с удар от близко разстояние се разписа в далечния долен ляв ъгъл на вратата.

В класирането България събра актив от 6 точки и заема третото място, докато Гибралтар е на дъното с актив от една точка. Групата спечели Грузия с актив от 13 точки, тъй като тимът е недостижим кръг преди края. Втори е съставът на Северна Македония със 7 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младен Кръстаич: Гибралтар не е мерило, но искам България да постига такива резултати
Младен Кръстаич: Гибралтар не е мерило, но искам България да постига такива резултати
3D спектакълът "Величието на Асеневци" събра хиляди във Велико Търново (ВИДЕО)
3D спектакълът "Величието на Асеневци" събра хиляди във Велико Търново (ВИДЕО)