НОВИНИ

Български студенти разработиха идея за джобен сапун

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
20:59, 20.06.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Български студенти с идея за иновативен сапун, който можем да носим и в джоба си. Проектът им тръгна от Нов български университет и стигна до състезание за иновации, където получи първа награда.

И преди някой да си го е помислил - идеята за този сапун не се е появила след масовото изкупуване на дезинфектанти у нас.

Мария Дойчева - студент в Нов български университет: Идеята се роди малко преди COVID-19 да избухне в България.

Те са петима студенти само в трети курс. Но в трите месеца, когато всички говорят за хигиена, те действат - проучват възможния състав, опаковка, бюджет и всичко до последния детайл за бъдещия сапун. Остава само едно неясно нещо.

Мария Дойчева - студент в Нов български университет: Ние в момента сме в търсене на още средства, защото те няма да ни достигнат и се надяваме в най-скоро време да започнем работа по реализирането на продукта.

Въпросът кога този сапун вече ще е в магазина - все още дава само прогнози.

Мария Дойчева - студент в Нов български университет: Догодина ако успеем поне един прототип да направим, за да може да го показваме на бъдещи наши производители.

Грамотите и идеите са в тях и може да изглежда, че всичко им се е случило толкова бързо. Но те знаят, че тайната на бързия успех е монтаж... И зад него стоят часове невидим труд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симптомът "Насилие над животни"
Симптомът "Насилие над животни"
"МеГра" - подкаст за медийна грамотност на БНТ
"МеГра" - подкаст за медийна грамотност на БНТ