НОВИНИ

Българските медици получиха признание от СЗО за усилията им в борбата с пандемията

българските медици получиха признание сзо усилията борбата пандемията
bnt avatar logo
от БНТ
16:18, 07.03.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Двугодишно споразумение за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на Република България и Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация (СЗО) за 2022-2023 г. беше подписано днес от министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова и регионалния директор на Световната здравна организация за Европа д-р Ханс Клуге в Копенхаген. Проф. Сербезова е на двудневно работно посещение в датската столица.

Съгласно подписания документ, през новия двугодишен период, Министерството на здравеопазването и Световната здравна организация ще фокусират съвместната си дейност в области като универсално здравно покритие за всички, по-добре защитени хора при извънредни здравни ситуации и други.

Освен работата по двугодишното споразумение, българският здравен министър и д-р Клуге обсъдиха предизвикателствата пред здравните системи в глобален мащаб, мигрантските кризи и пандемията от COVID-19. Проф. Сербезова изрази благодарност към представителите на Регионалния офис на СЗО за Европа за цялостното им съдействие, оказвано по време на пандемията от COVID-19.

От името на Регионалния офис на СЗО за Европа, д-р Клуге връчи на министър Сербезова награда за българските медицински служители като признание за тяхната всеотдайност и положените изключителни усилия в борбата за овладяване на пандемията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МПС-та на полицейски служители са запалени в Сандански и с. Ново Делчево
МПС-та на полицейски служители са запалени в Сандански и с. Ново Делчево
Златко Далич се е надявал на по-класен съперник от България
Златко Далич се е надявал на по-класен съперник от България