НОВИНИ

Българските щанги стартираха с бронз на европейското за младежи в Полша

bnt avatar logo
от Димитър Русев
13:56, 21.08.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
българските щанги стартираха бронз европейското младежи полша
Слушай новината

България започна с бронз участието си на европейското първенство по вдигане на тежести за 15- и 17-годишни в полския град Чеханов. При най-младите в кат. 49 кг Джан Зарков се нареди трети в двубоя със 165 кг. Младият ни талант завърши изхвърлянето със 74 кг, а в изтласкването вдигна 91 кг. Зарков е един от тримата представители на прочутата русенската школа на шампионата в Полша, негови треньори са Кръстина и Радослав Атанасови. Шампион стана Бурат Айкун от Турция със 174 кг (75 кг и 99 кг), втори е руснакът Станислав Черепанов със 168 кг (73 кг и 95 кг).

Българските щанги записаха още едно призово класиране в първия ден на първенството. Също в младшата дивизия при най-леките в кат. 40 кг. Бояна Костадинова се нареди пета с двубой 98 кг (изхвърляне 45 кг и изтласкване 53 кг). Шампионката от Турция е Езгъ Кълъч е със 123 кг (54 кг и 69 кг). Бояна е представителка на софийския клуб „Херкулес“ с треньор Кристияна Колева.

По-късно днес на подиума ще излезе трети наш млад щангист. В кат. 55 кг при 17-годишните ще вдига Ерджан Весков от ТСК Русе.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мащабни протести в Австралия заради локдауна
Мащабни протести в Австралия заради локдауна
Предимно слънчево днес, с превалявания на отделни места
Предимно слънчево днес, с превалявания на отделни места