НОВИНИ

Българският ансамбъл остана без медал във финалите на отделните уреди на Световната купа в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:38, 02.04.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Българският ансамбъл по художествена гимнастика остана без отличие във финалите на отделните уреди по време на състезанието от Световната купа в София, което се провежда в "Арена София".

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова, които вчера спечелиха златните медали в многобоя, днес се наредиха на 7-а позиция във финала на пет обръча, след като допуснаха неточности по време на съчетанието си и в крайна сметка останаха далеч от призовите места.

Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска получиха оценка от 30.600 точки, която ги изпрати на предпоследното място от всички отбори, които взеха участие във финала на този уред

Титлата пък заслужи ансамбъла на Италия, чието изпълнение беше оценено с 34.800 точки и по този начин той изпревари с малко гимнастичките на Израел, които се наредиха втори с 34.700 точки. Бронзовите отличия пък грабнаха представителките на Франция с 33.400 пункта.

Малко по-късно пък във финала на три ленти и две топки българките, за съжаление, отново не успяха да изиграят композицията си безгрешно и получената оценка от 27.950 точки им отреди 5-о място в класирането.

Изненадващо пък златния медал завоюва ансамбълът на Полша, който триумфира с резултат от 29.750 точки, а втори останаха гимнастичките на Гърция с 29.250 пункта. И във финала на три ленти и две топки пък бронзът отиде за съставът на Франция, който получи за своето изпълнение 29.100 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избирателна активност в Турция се покачва в следобедните часове
Избирателна активност в Турция се покачва в следобедните часове
В Сливен избирателна активност към 16.00 часа е 21,99%
В Сливен избирателна активност към 16.00 часа е 21,99%