НОВИНИ

Българският ансамбъл по художествена гимнастика с успешна подиум тренировка в Тел Авив

българският ансамбъл художествена гимнастика успешна подиум тренировка тел авив
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 18.06.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският ансамбъл по художествена гимнастика записа успешна подиум тренировка преди началото на своето участие на Европейското първенство в Тел Авив, Израел.

Възпитаничките на Весела Димитрова изиграха без груби грешки и двете си композиции, с което дадоха заявка да се борят за разпределението на медалите в надпреварата при ансамблите.

Преди това обаче Вая Драганова, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Женина Трашлиева и Маргарита Василева ще вземат участие в отборната надпревара, където след вчерашния ден България е лидер благодарение на на Стиляна Николова и Боряна Калейн, които осигуриха на страната ни преднина от 13 точки пред тима на Италия.

Треньорката на ансамбъла Весела Димитрова изрази надежда, че момичетата ще запазят спокойствие по време на същинското състезание и да покажат най-доброто от себе си.

"Децата бяха много напрегнати преди да излезем, тъй като за тях това е първо голямо състезание, но все пак успяха да се овладеят. Смятам, че направиха една много добра подиум тренировка. Силно се надявам да излязат спокойни на състезанието, защото те са подготвени. Всички се стараем да покажем най-доброто от себе си", заяви Весела Димитрова.

Днес Европейското първенство по художествена гимнастика продължава с финалите в индивидуалния многобой от 13.35 часа, където ще участват Боряна Калейн и Стиляна Николва.

Многобоят при ансамблите пък, който ще важи и за отборната надпрева е с начален час 17.30.

И двете състезания ще може да проследите на живо в ефира на БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илия Лингорски стана член на Управителния съвет на Българската народна банка
Илия Лингорски стана член на Управителния съвет на Българската народна банка
Съдиите избират свои представители във ВСС
Съдиите избират свои представители във ВСС