НОВИНИ

Бащата на Георги Йомов остава в ареста

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
17:24, 19.05.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Бащата на футболиста на ЦСКА Георги Йомов остава в ареста. Решението е на Софийския районен съд. 43-годишният Цецко Йомов е обвинен в хулиганство и закана за убийство заради стрелбата на бензиностанция на край Бояна в понеделник. Екшънът тогава завърши с двама ранени.

В съдебната зала днес стана ясно, че обвинението срещу Цецко Йомов е работно и тепърва ще се изясняват допълнително факти. Според съда има опасност той да извърши друго престъпление и в по-малка степен да се укрие. Друг аргумент е, че деянието е извършено на оживено място и много хора са били изплашени от действията на Йомов. Според обвинението мъжът извадил пистолет и прострелял двама души в краката. От прокуратурата изтъкнаха, че бащата отишъл към мястото с цел саморазправа и носейки оръжието, а след стрелбата напуснал района. Защитната теза на адвокатите е, че Йомов действал в условията на неизбежна отбрана, след като двамата му сина били нападнати, а пистолетът е бил със стоппатрони. По думите на адвоката има данни, че изстрелите са били произведени от различни лица, а не само от обвиняемия.

"Хулиганството включва действията на лицето по вадене демонстративно на оръжие, прострелване на две лица непосредствено едно след друго. Това включва деянието хулиганство, което е било предхождано от заплаха за убийство спрямо едно пострадало лице", заяви Мими Куцкова - прокурор.

"Нито един родител, биейки децата му, няма да остане несъпричастен към това и ще ги защити без значение по какъв начин. Има съдебно медицинска експертиза на Георги Йомов, има освидетелстване на Тодор Йомов, от което е видно, че са налице множество наранявания", каза Мариана Тодорова - адвокат.

Решението, с което Цецко Йомов беше оставен за постоянно в ареста, не е окончателно и може да бъде обжалвано. Досега футболистът на ЦСКА Георги Йомов не е говорил пред нашата камера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко струва абитуриентският бал и какви са модните тенденции тази година?
Колко струва абитуриентският бал и какви са модните тенденции тази година?
Петима от чужденците на ЦСКА отказали да играят срещу Ботев (Пловдив), Йомов титуляр
Петима от чужденците на ЦСКА отказали да играят срещу Ботев (Пловдив), Йомов титуляр