НОВИНИ

БЧК отличи свои служители, дарители и доброволци в Световния ден на Червения кръст

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:36, 10.05.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

БЧК отличи дарители, партньори, доброволци и служители на организацията и националните медии по повод 8 май - Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

"Всичко, което правим, е от сърце" е мотото, с което над 300 милиона души в 192 държави честваха празника тази година - добри хора, които безкористно помагат на уязвимите, които са в нужда.

"Силата на нашата организация е в единството. За разлика от някои политици, които ползват формулата "Разделяй и владей", при нас, нашата формула е "Обединявай и решавай проблемите". Има дарения по 5 лева, по 8 лева, по 10 лева, какво говори това, това говори, че българинът, който не живее особено комфортно, той вади и дава, защото си го има тук, в сърцето", каза акад. Христо Григоров, председател на БЧК.

Сред отличените от Националния съвет на БЧК днес беше и БНТ, а грамотата и плакета ще станат част от своеобразния музей на обществената медия. Според председателя на Червения кръст именно медиите са мостът между организацията и обществото. През октомври БЧК ще отпразнува 145 години от създаването си.

"Заедно, ръка за ръка, успяхме да постигнем някои наистина много добри резултати в кампаниите, които БЧК организира. Това на практика е помощ, която достига до хората в едни трудни моменти, когато те са много уязвими и затова смятам, че тази награда е ценна. Затова смятам, че не е просто за нас, за нашия екип, а за зрителите на БНТ", коментира Антон Андонов, член на УС на БНТ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изабелла Шиникова с трета поредна победа на турнир по тенис в Испания
Изабелла Шиникова с трета поредна победа на турнир по тенис в Испания
Близки на загинали при катастрофи търсят справедливост с години
Близки на загинали при катастрофи търсят справедливост с години