НОВИНИ

Пореден протест в Пловдив по казуса с Международния панаир

bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 10.05.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Регионални
Слушай новината

Нов протест в Пловдив по казуса с Международния Панаир.

След отказа на Търговския регистър да впише решението за увеличаване капитала на „Пълдин туринвест" с мотив, че оценката на апортираните акции не е актуална, протестиращите призоваха община Варна да върне незабавно акциите си на държавата.

Междувременно днес стана ясно, че Апелативната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за престъпление по служба във връзка с притежаваните от Община Варна акции. В края на 2021 година Стела Николова тогава варненски общински съветник и настоящ депутат от Коалиция „Продължаваме промяната- Демократична България", е подала сигнал до прокуратурата затова, че кметът на Варна Иван Портних не е изпълнил решение на Общинския съвет от 2017 година да върне на държавата акциите от Пловдивския панаир.

Ето и реакцията на кмета на Варна:

"И това е чудесно, че има досъдебно производство и проверки, каквито имаме стотици за последните години. Общо взето имаме над 120 проверки от всякакво естество. През цялото това време тези акции, ако са били за някого важни - в Пловдив, защото те твърдят, че там са много важни, за държавата, защото и тя твърди, че е много важно. Винаги сме казвали, че сме готови веднага да ги разменим за средства, с които да си поправим дупката, там да реализираме някакъв проект", каза Иван Портних, кмет на Община Варна.

Репортер: Нели Ангелова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След 22-годишна пауза България се завръща на световните спортни игри за незрящи
След 22-годишна пауза България се завръща на световните спортни игри за незрящи
Рафаел Леао ще продължи договора си с Милан
Рафаел Леао ще продължи договора си с Милан