НОВИНИ

БЧК продължава раздаването на хранителни пакети на хора в нужда

бчк продължава раздаването хранителни пакети хора нужда
bnt avatar logo
от БНТ
13:42, 08.04.2024
Чете се за: 05:12 мин.
У нас
Слушай новината

Българският червен кръст (БЧК) в София област започна и продължава раздаването на хранителни пакети с трайни хранителни продукти в областта на територията на 22-те общини, съобщи директорът на БЧК - Диана Андреева.

Андреева посочи, че едночленни и двучленни семейства ще получат пакет с общо тегло 10, 890 кг. Тричленни и семейства с повече членове ще получат по два пакета. Първият пакет е с общо тегло 10, 890 кг., а вторият - 27, 580 кг.

Раздаването на хранителните помощи започна миналата седмица от самоковските села, а от 29 април до 7 юни на улица "Цар Борис 3" № 26, храни ще се раздават и в града. В селата акцията ще продължи до 26 април. Тази година в община Самоков право на хранителни помощи имат близо 3 000 души, съобщиха от общинския пресцентър.

В община Ботевград хранителни пакети ще се раздават на площад „Севаст Огнян“ № 20 до 12 април, а за околните села пакетите ще бъдат доставяни от 15 април до 7 юни. В селата в Ихтиманско помощите започнаха да се раздават от миналия петък в града на улица „Цар Освободител“ № 130 и акцията ще продължи до 12 април. В град Ихтиман помощите ще бъдат давани, отново на същия адрес, от 15 април, а крайният срок, в който гражданите могат да ги получат, е 10 май.

В Елин Пелин пакетите ще бъдат раздавани в сградата на общинската администрация на задния вход – площад „Независимост“ № 1. Жителите на селата в общината могат да получат своите пакети от днес до 12 април, а тези, живеещи в града - от 15 април до 10 май.

В Етрополе пунктът се намира на булевард „Руски” № 109. Храните ще се раздават от утре до 7 юни.

В Костенец хранителните пакети ще се раздават на улица „Цариградско шосе“ №51А от утре до края на месеца.

На булевард „Искър“ №1 в Своге ще бъде пунктът за раздаване на хранителни пакети. В селата нуждаещите се ще получат своите помощи от 10 до 26 април, а в града - от 29 април до 7 юни.

В костинбродските села хранителните пакети ще се дават от тази сряда в селата до 19 април, а в Костинброд - от 22 април до 31 май.

БЧК ще раздаде хранителни продукти на хората в Годеч от тази сряда до 19 април, а в след това от 22 април до края на май - на тези, живеещи в селата. Пунктът се намира на площад „Свобода“ №1.

В Правец на площад „Генерал Раух“ №3 организацията ще раздаде всички хранителни пакети от 11 април до последния ден на май. В Долна баня периодът е същият, а пунктът се намира на улица „Бистришка“ №1 – Спортен комплекс.

В Сливница, Драгоман и Божурище помощите ще се раздават от 12 април. Пунктът в Сливница се намира на булевард „Паисий Хилендарски“ №102, а акцията ще продължи до 7 юни. В Драгоман на улица „6-и септември“ №1 всички жители ще получат своите пакети с храна до края на май. Жителите на Божурище могат да се възползват от помощта на улица „Добри Чинтулов“ №2 също до края на следващия месец.

В общините Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица и Горна Малина помощите могат да бъдат получени от 15 април. Пунктът в Мирково се намира на улица „Г. М. Димитров“ №16, крайният срок е 26 април.

В Чавдар на улица „Христо Ботев” № 9 пакетираните храни ще се раздават до 22 април. На улица „3-и март” № 5 е пунктът в Челопеч – крайният срок е 26 април. В средногорската община Златица помощи ще се раздават на улица „Александър Стамболийски“ №4 до 17 май. В рамките на месец и половина ще се дават хранителни пакети и в Горна Малина на улица „26“ №13.

В община Пирдоп помощи ще се получават в рамките от 16 април до последния ден на май на улица „Тодор Влайков“ №2.

За 10 дни в община Антон жителите ще могат да получат хранителните пакети на улица „Александър Стамболийски“ №24. Раздаването започва следващия вторник.

Жителите на Копривщица ще могат да вземат помощите на улица „Любен Каравелов” № 16 от 16 април до 16 май.

Над 618 000 уязвими български граждани ще получат хранителни продукти от БЧК. Хранителните пакети съдържат 15 вида продукти: олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и седем вида консерви: зелен фасул, зрял боб, домати, грах, гювеч, пиле фрикасе и риба.




Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тен Хаг предвижда светло бъдеще за Манчестър Юнайтед
Тен Хаг предвижда светло бъдеще за Манчестър Юнайтед
Агенцията за храните започва засилени проверки преди Великден
Агенцията за храните започва засилени проверки преди Великден