НОВИНИ

Беретини официално се оттегли от Финалите на АТР, Синер влиза като резерва

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:10, 16.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
беретини официално оттегли финалите атр синер влиза резерва
Слушай новината

Световният №7 в тениса Матео Беретини обяви, че се налага да прекрати участието си на Финалите на АТР в Торино заради контузията, която той получи в откриващия си мач срещу Александър Зверев.

Италианецът до последно се надяваше, че ще успее отново да излезе пред родна публика тази вечер срещу Хуберт Хуркач, но в крайна сметка призна, че тялото му не е готово за игра.

"Здравейте! Мислих, плаках и накрая реших. Участието ми във финалите приключва тук. Чувствам се опустошен, защото никога не съм предполагал, че ше се откажа от най-важното тенис събитие, което е провеждано досега в моята страна. Истината е, че тялото ми не беше готово за предстоящите предизвикателства, колкото и да ми се искаше да играя. Не би било редно да кажа, че съм тъжен, тъй като по никакъв начин не описва усещането у мен в момента. Чувствам се ограбен от нещо, за което съм вложил много труд и пот. Не беше лесно решение, но е правилното такова за мен и кариерата ми. Благодаря ви за подкрепата и хилядите съобщения, които ми изпратихте. Разчувствахте ме", написа емоционалният Беретини в социалните мрежи.

Все пак, неговото отказване ще даде шанс на друг италианец за изява на домашната сцена, а именно Яник Синер. Двукратният шампион от Sofia Open ще дебютира на заключителния турнир на АТР тази вечер с мач срещу Хуркач.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха мъртъв в колата му таксиметров шофьор от Благоевград
Откриха мъртъв в колата му таксиметров шофьор от Благоевград
Нидерландия срази Норвегия и ще играе на Световното в Катар
Нидерландия срази Норвегия и ще играе на Световното в Катар