НОВИНИ

Без кредитна ваканция за бързите кредити дори в извънредно положение

bnt avatar logo
от БНТ
16:17, 27.04.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Бизнес

Безработна варненка се обърна за помощ към БНТ. Жената търси съдействие, защото не може да си плаща вноските по заема. Фирмата за бързи кредити настоява тя да връща сумата съобразно подписания договор.

Пред камерата ни варненката разказа, че служители на фирмата я посетили в дома й по време на извънредното положение.

Йорданка Любенова, кредитополучател: При положение, че е противозаконно да се ходи по къщите в този момент и да ме застрашават по този начин, да ми дават някакъв ултиматум.

От фирмата отговориха за БНТ, че събирането на вноски в домашни условия е удобно за повечето клиенти и това е дългогодишна практика. Служителите били с предпазни средства и спазвали дистанция.

Йорданка Любенова изтеглила 300 лева в началото на годината.

Йорданка Любенова, кредитополучател: Не съм плащала никакви вноски досега, тъй като, когато взех кредита, бях също безработна и ми се налагаше да си платя тока и да купя малко дърва.

Йорданка намира работа и започва да връща заеми към приятели. Заради извънредното положение отново остава без работа и иска отсрочка от фирмата. В семейството на Йорданка работи единствено мъжът й.

Йорданка Любенова, кредитополучател: Разбира се, че ще ги платя тези пари, но няма как да стане. Аз не мога да дам и стотинка при положение, че съм с 30 лева в портмонето си. Предпочитам с тях да нахраня децата си.

Фирмата е предложила на клиентите, пряко засегнати от пандемията да облекчат начина на плащане на задълженията си, като подадат молба в срок до 31 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доброволци помагат в центъра за спешна помощ в Пловдив
Доброволци помагат в центъра за спешна помощ в Пловдив
РЗИ- Пловдив има готовност за тестване за коронавирус на близо 1 000 души
РЗИ- Пловдив има готовност за тестване за коронавирус на близо 1 000 души