НОВИНИ

Събират дарения за семейство от село Ветрен, което остана без дом след пожар

bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 27.04.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Четиричленно семейство в мъглижкото село Ветрен остана без дом, след като пожар изпепели къщата им до основи. В момента те са настанени при съседи. От Община Мъглиж започнаха спешно изграждане на две стаи, в които семейството да се настани. Строителството ще се реализира с дарени средства от Общината.

Къщата на Радка Иванова пламнала в края на миналата седмица. За минути огънят обзел цялата къща и пристройките към нея. Гръмнала и газова бурилка. Първа пожарът видяла 71-годишната майка на Радка, която едва не изгубила живота си.

Денка Иванова: Докато отида да нахраня животните, връщам се блъмва огъня, блъмва огъня да гори. Ето маркуча, мъчах се да гася, но не можах...

На място веднага пристигнали две пожарни, за да се борят с пламъците. Къщата обаче изгоряла до основи. Хората останали само с дрехите на гърба си. Не знаят как ще се справят и казват, че имат нужда от помощ.

Радка Иванова: От всичко за една къща... С две заплати, пенсия, не може.

От Община Мъглиж предложили на семейството да ги настанят в общежитието на Професионалната гимназия по селско стопанство. Ще бъдат включени и към домашния социален патронаж, за да получават топла храна всеки ден.

Души Гавазов - зам.-кмет Община Мъглиж: С дарения на финансови средства от страна на Общинска администрация и общинските съветници още днес ще дойдат строителни инженери от общината и ще се опитаме да оправим част от помещенията тук, за да могат хората да живеят най-близко до дома си...

СНИМКИ: БГНЕС

Пострадалото семейство няма да може да върне стария си начин на живот скоро, но ще трябва да започне наново с помощта на добри и щедри хора.

Автор: Десислава Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 от 300 декларирали, че отиват на работа в събота, нямат трудов договор
100 от 300 декларирали, че отиват на работа в събота, нямат трудов договор
Няма напрежение след по-строгите мерки в двата ромски квартала на Сливен
Няма напрежение след по-строгите мерки в двата ромски квартала на Сливен