НОВИНИ

Без маски на работното място - как се приема новата заповед?

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:25, 07.07.2021 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

От днес служителите, които са ваксинирани срещу COVID-19, могат да са без маска на работното си място, но това ще става само по преценка на работодателите.

Това гласи новата заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, която е в сила от днес. На този фон Националният борд по туризъм предлага през летните месеци градините на хотели и ресторанти да работят на пълен капацитет, а ограничението да остане само за закритите пространства.

Петър е технически инструктор и вече три години обучава програмисти. По време на пандемията е работил предимно от вкъщи. Връща се в офиса, защото намира предимства в работата сред колеги. От днес, след новата заповед, е още по-спокоен, когато отива в офиса.

"По-комфортно човек се чувства без маска, тези маски малко или много ни ограничават, така че една идея по-свободно се чувстваме", смята Петър.

При голям брой случаи на заразени по време на пандемията, хората, които идвали в споделените офиси, рязко намалявали. Затова новата заповед се приема с радост от столично споделено работно пространство, което предлага гъвкави офиси и услуги за технологични фирми.

"Очаквам, че ще се чувстват по-спокойни, по-голямата част от тях ще се завръщат към офисите. Виждаме тази тенденция от известно време, тъй като доста хора вече се ваксинираха, доста и го преболедуваха и се радваме да видим едно завръщане към офисното пространство", заяви Мария Рачева, мениджър "Общност" в споделено работно пространство.

През пролетта е била организирана и ваксинационна кампания, а всяка седмица служителите минават през PCR тестове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес ще е слънчево и горещо
Днес ще е слънчево и горещо
Ямболската болница остана без кислород заради кражба на тръби
Ямболската болница остана без кислород заради кражба на тръби